BORIS DŽONSON HOSPITALIZOVAN Britanski premijer pozitivan na korona virus

SvetVesti

6.4.2020 09:47 Autor: Julijana Vincan 0

BORIS DŽONSON HOSPITALIZOVAN Britanski premijer pozitivan na korona virus BORIS DŽONSON HOSPITALIZOVAN Britanski premijer pozitivan na korona virus
Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Boris Johnson) primljen je u nedelju uveče u bolnicu na testiranja zbog infekcije korona virusom. Portparol Dauning Strita 10... BORIS DŽONSON HOSPITALIZOVAN Britanski premijer pozitivan na korona virus

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Boris Johnson) primljen je u nedelju uveče u bolnicu na testiranja zbog infekcije korona virusom. Portparol Dauning Strita 10 rekao je da je Džonson hospitalizovan po savetu svog lekara, kako bi se uradila ispitivanja. Džonsonu je pre 10 dana potvrđeno da je pozitivan na korona virus, od kada se nalazi u izolaciji.

„Ovo je mera predostrožnosti, jer premijer i dalje ima simptome korona virusa deset dana nakon testiranja. Premijer zahvaljuje zdravstvenim radinicima na njihovom neverovatnom napornom radu i poziva javnost da i dalje sledi Vladine savete da ostanu kod kuće, da zaštite medicinske radnike i spasu živote”, navedeno je u izjavi Vlade, prenosi BBC.

Britanski princ Čarls, koji ima 71 godinu, takođe je pozitivan na korona virus. Saopšteno je da se princ dobro oseća i da je u samoizolaciji u rezidenciji u Škotskoj, dok je njegova supruga Kamila negativna na korona virus.

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta: Ponovo ćemo se sresti

U nedelju uveče, javnosti se preko TV-a obratila i britanska kraljica Elizabeta II (Elizabeth II), koja je u retkom obraćanju pokušala je da ulije nadu u pobedu nad zarazom. „Dok smo se suočavali sa izazovima i ranije, ovaj je drugačiji. Ovog puta se udružujemo sa svim nacijama sveta u zajedničkom naporu, koristeći napredak nauke i naše instiktivno saosećanje kako bismo lečili. Uspećemo i taj uspeh će pripadati svakom od nas. Utehu nam je to da će doći bolji dani i vratiće nam vreme provedeno sa prijateljima i porodicom, opet ćemo se sresti, iako imamo još da izdržimo“, rekla je kraljica (93).

U Velikoj Britaniji je u poslednja 24 časa zabeležen 621 smrtni slučaj povezan sa korona virusom. Od početka svetske pandemije u toj zemlji preminule su 4.934 osobe, a ukupno je zaraženo 47.806 ljudi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...