Uskoro proizvodnja čipova u Nemačkoj

Bosch ulaže još 250 miliona evra u proizvodnju poluprovodnika

AutomobiliBiznisEUHi-techInvesticijeVesti

23.2.2022 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Bosch ulaže još 250 miliona evra u proizvodnju poluprovodnika Bosch ulaže još 250 miliona evra u proizvodnju poluprovodnika
Nemačka tehnološka kompanija Bosch najavila je da će u domaću proizvodnju čipova u gradu Rojtlingenu uložiti dodatnih 250 miliona evra, proširujući kapacitete u razdoblju... Bosch ulaže još 250 miliona evra u proizvodnju poluprovodnika

Nemačka tehnološka kompanija Bosch najavila je da će u domaću proizvodnju čipova u gradu Rojtlingenu uložiti dodatnih 250 miliona evra, proširujući kapacitete u razdoblju globalne nestašice ključnih komponenti za autoindustriju.

Kompanija je već najavila da će ove godine uložiti oko 400 miliona evra u vlastitu proizvodnju čipova u Drezdenu i Rojtlingenu u matičnoj Nemačkoj i u malezijskom Penangu, podseća agencija Dpa, a prenosi Seebiz.

Treba dodati najnovije planirano ulaganje u proširenje tvornice u Rojtlingenu za 3.600 kvadratnih metara do 2025. godine, objavili su iz kompanije Bosch.

„Ovo ulaganje je od koristi našim klijentima i pomoći će u globalnoj krizi u snabdevanju poluprovodnicima“, izjavio je izvršni direktor nemačke kompanije Stefan Hartung.

Kriza u snabdevanju poluprovodnicima i drugim elektronskim komponentama stvara velike probleme mnogim sektorima, posebno automobilskoj industriji, i ograničava proizvodnju.

Hartung je naglasio da ne očekuje smirivanje problema u snabdevanju pre sledeće godine.

  • JOVANA

    23.2.2022 #1 Author

    Svaka cast! Odlicna investicija

    Odgovori

  • TINA

    24.2.2022 #2 Author

    Dobro je da su u pitanju cipovi za industriju, a ne oni drugi, pomislih

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...