Procene Britanskog udružena pivara i pabova

Britanci će popiti 13 miliona krigli piva tokom evropskog finala u fudbalu

EULifestyleVestiZanimljivosti

10.7.2021 16:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanci će popiti 13 miliona krigli piva tokom evropskog finala u fudbalu Britanci će popiti 13 miliona krigli piva tokom evropskog finala u fudbalu
Očekuje se da će pabovi u Engleskoj prodati 13 miliona krigli piva tokom finala Evropskog fudbalskog prvenstva u nedelju, javlja list Guardian, pozivajući se... Britanci će popiti 13 miliona krigli piva tokom evropskog finala u fudbalu

Očekuje se da će pabovi u Engleskoj prodati 13 miliona krigli piva tokom finala Evropskog fudbalskog prvenstva u nedelju, javlja list Guardian, pozivajući se na podatke iz ove industrije.

Kako ovaj britanski list primećuje, turnir je povećao prihode u ugostiteljstvu u Britaniji. Međutim, oporavak od pandemije i dalje traje, odnosno barovi posluju na nivou od 50 do 60 procenata nekadašnjih kapaciteta, što znači da će prodaja biti, ipak, niža nego u normalnih uslovima.

Prema procenama Britanskog udruženja pivara i pabova, da nije korone, verovatno bi tokom finala moglo biti prodato i 17 miliona krigli piva. Inače, jedna krigla u pabovima po Britaniji ima oko 0,57 litara.

Vlasnici pabova su izjavili da su prethodnih nedelja, u vreme kada je igrao engleski tim, promet karticama porastao za 28 odsto, dok je ostalih dana, tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, promet bio veći za 13 odsto u odnosu na uobičajne vrednosti.

U Britaniji, kako prenosi Independent, očekuju značajno veće podizanje gotovine sa bankomata neposredno pre utakmice Engleske i Italije, u nedelju.

Greham Mot (Graham Mott), direktor strategije u Linku izjavio je, recimo, da se očekuje da ovog vikenda sa bankomata u Britaniji bude povučeno skoro 750 miliona funti, oko 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Tagovi
LIFESTYLE

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...