Obustava rada fabrika zbog manjka čipova ostavlja traga

Britanska auto-industrija smanjila proizvodnju za 27 odsto

AutomobiliLifestyleSvetVesti

30.9.2021 12:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanska auto-industrija smanjila proizvodnju za 27 odsto Britanska auto-industrija smanjila proizvodnju za 27 odsto
Britanska proizvodnja automobila pala je u avgustu za 27 odsto u odnosu na isti mesec 2020. godine, jer je nestašica poluprovodnika nastavila da pritiska... Britanska auto-industrija smanjila proizvodnju za 27 odsto

Britanska proizvodnja automobila pala je u avgustu za 27 odsto u odnosu na isti mesec 2020. godine, jer je nestašica poluprovodnika nastavila da pritiska ovaj sektor širom sveta, saopštilo je Udruženje proizvođača i trgovaca motornim vozilima (SMMT).

Letnje zatvaranje i trajanje obustava proizvodnje u nekim fabrikama takođe su doprineli padu proizvodnje, koja je iznosila 37.246 automobila, prema zvaničnim pokazateljima, prenosi Reuters.

Zabeležen je veliki pad broja vozila izvezenih u Australiju, SAD i Kinu, dok je prodaja u Evropskoj uniji smanjena samo za 4,9 odsto, a prodaja automobila domaćim kupcima porasla za 3,3 procenta, pokazuju podaci SMMT-a.

„Proizvođači automobila i njihovi dobavljači nastoje da održe proizvodne linije u uslovima aktuelnih poremećaja za koje se očekuje da će biti nastavljeni i tokom 2022. godine, a verovatno i kasnije“, rekao je izvršni direktor SMMT-a, Majk Houz (Mike Hawes).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...