Finansijske institucije nagrađuju i privlače ulagače velikim iznosima

Britanska državna banka isplaćuje dividende u milijardama funti

BankeNovacVesti

30.7.2021 16:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Britanska državna banka isplaćuje dividende u milijardama funti Britanska državna banka isplaćuje dividende u milijardama funti
Britanska banka NatWest spremna je da distribuira više od milijardu funti investitorima, nakon što se vratila na uspešno poslovanje. Finansijska institucija u većinskom vlasništvu... Britanska državna banka isplaćuje dividende u milijardama funti

Britanska banka NatWest spremna je da distribuira više od milijardu funti investitorima, nakon što se vratila na uspešno poslovanje. Finansijska institucija u većinskom vlasništvu države prati, sa ovom najavom, svoje rivale kao što su Barclays i Lloids koji najavljuju velike dividende, nakon skoka profita posle polugodišnjeg poslovanja.

Akcionari NatWesta dobiće 1,1 milijardu  funti, putem privremene dividende, kao i otkupom akcija u iznosu od 750 miliona funti, najavio je NatWest u petak. U pitanju je ukupno skoro tri milijarde funti dobiti koja će biti raspoređena tokom ove godine.

Banka Engleske nedavno je ukinula restrikcije koje se odnose na isplatu dividendi tokom pandemije, jer u ovoj instituciji smatraju da su izgledi za finansijsko tržište poboljšani.

Evropska centralna banka je, krajem prošle nedelje, takođe omogućila bankama u evrozoni da ponovo vrši isplate dividendi, ali tek od oktobra. 

  • DUSA

    25.4.2023 #1 Author

    Ovde kod nas su samo price o isplatama

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...