Rast cena gasa i struje izbacio iz poslovanja 24 distributera

Britanska kompanija Ovo Energy planira da ukine četvrtinu radnih mesta

PoslovanjeSvetVesti

13.1.2022 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanska kompanija Ovo Energy planira da ukine četvrtinu radnih mesta Britanska kompanija Ovo Energy planira da ukine četvrtinu radnih mesta
Britanska kompanija za snabdevanje električnom energijom Ovo Energy, koja je izazvala revolt savetujući građane da maze ljubimce i konzumiraju đumbir kako bi se zagrejali,... Britanska kompanija Ovo Energy planira da ukine četvrtinu radnih mesta

Britanska kompanija za snabdevanje električnom energijom Ovo Energy, koja je izazvala revolt savetujući građane da maze ljubimce i konzumiraju đumbir kako bi se zagrejali, planira da ukine četvrtinu radnih mesta kako bi smanjila troškove uzrokovane jednom od najvećih kriza na tržištu u istoriji.

Kompanija Ovo bi mogla da ukine 1.700 od 6.200 radnih mesta, navodi osoba upoznata sa situacijom, a agencija Sky News je prva prenela vest o tome, piše Bloomberg.

Rast cena gasa i energije doveo je do toga da 24 britanska distributera električne energije izađu iz poslovanja. 

Kompanija Ovo je otkupila maloprodajnu firmu SSE Plc sa 3,5 miliona registrovanih računa, a ugovor je skopljen pre dve godine. Proces prenošenja klijenata traje od tada.

Kriza još ne prestaje. Cene bi mogle da ostanu visoke u naredne dve godine, navodi direktor britanskog energetskog giganta Centrica, Kris O’Šej (Chris O’Shea).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...