u toj oblasti trenutno zaposleno oko 105.000 ljudi

Brnabić: Gejming industrija i sektor IKT menjaju Srbiju na najbolji način

SvetVesti

2.3.2024 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Brnabić: Gejming industrija i sektor IKT menjaju Srbiju na najbolji način Brnabić: Gejming industrija i sektor IKT menjaju Srbiju na najbolji način
Presednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da gejming industrija i sektor informacionih-komunikacionih tehnologija mogu da promene jednu zemlju na najbolji mogući način, u... Brnabić: Gejming industrija i sektor IKT menjaju Srbiju na najbolji način

Presednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da gejming industrija i sektor informacionih-komunikacionih tehnologija mogu da promene jednu zemlju na najbolji mogući način, u šta se, kako je navela, uverila i Srbija poslednjih godina.

Ističući da je izvoz IKT usluga u 2023. godini bio 3,4 milijarde evra, Ana Brnabić je rekla da taj sektor trenutno zapošljava oko 105.000 ljudi, sa prosečnom neto platom od 293.000 dinara, objavljeno je na Instagram nalogu premijerke, prenosi Danas.

„Svi ti benefiti utiču dalje i na sve ostale sektore naše ekonomije. Težimo da ostvarujemo sve veći godišnji izvoz IKT usluga iz godine u godinu i nastavićemo da stvaramo uslove i ono što je potrebno, da vi i kompanije kao što je vaša budete zadovoljni u Srbiji, da Srbiju i dalje percepirate kao svoj dom, da kada pomislite na čitavu Evropu i čitav svet, i da kada pomislite gde biste želeli da imamo najveći studio, da to bude baš Srbija kao što je to sada“, navela je Ana Brnabić, koja je prisustvovala otvaranju beogradskog studija kompanije Wargaming.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...