razvoj naučne i inovacione strukture

Brnabić sa predsednicom EBRD o saradnji u strateškim projektima

SrbijaVesti

3.2.2023 17:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Brnabić sa predsednicom EBRD o saradnji u strateškim projektima Brnabić sa predsednicom EBRD o saradnji u strateškim projektima
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u petak sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o saradnji na strateškim projektima,... Brnabić sa predsednicom EBRD o saradnji u strateškim projektima

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u petak sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o saradnji na strateškim projektima, posebno u oblasti naučne i inovacione infrastrukture.

Pored proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je izgradnja novog i u Кruševcu, saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka je predstavila planove i za izgradnju BIO4 kampusa, jedinstvenog centra koji će integrisati visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove sa privredom, kao i kapacitete i aktivnosti u oblasti veštačke inteligencije i mogućnosti koje pružaju za razvoj domaće privrede.

Tema razgovora bila je i program dualnog obrazovanja koji je jedan od najvažnijih prioriteta vlade u oblasti obrazovanja.

Predsednica EBRD Reno-Baso i direktorka Кancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić potpisale su Memorandum o razumevanju o nastavku saradnje i podrške koju EBRD pruža učešću privatnog sektora u obrazovnim procesima i većim učešćem kompanija u programu dualnog obrazovanja.

  • VERA

    4.2.2023 #1 Author

    Neka razgovaraju one ako nas to ništa neće koštati.

    Odgovori

  • Gaga45

    5.2.2023 #2 Author

    Videcemo kad ce to da se realizuje

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.2.2023 #3 Author

    Samo neka oni ulazu u obrazovanje…

    Odgovori

  • MADMAX

    5.2.2023 #5 Author

    Samo da nema stranačkog kadra.

    Odgovori

  • VANJA

    5.2.2023 #6 Author

    Samo da politika ne umesa svoje prste!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...