izvoz i do 10 puta veći

Brnabić: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom iz korena može da ojača srpsku privredu

SrbijaVesti

5.2.2022 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Brnabić: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom iz korena može da ojača srpsku privredu Brnabić: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom iz korena može da ojača srpsku privredu
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je u subotu da sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, koji bi po rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo... Brnabić: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom iz korena može da ojača srpsku privredu

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je u subotu da sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, koji bi po rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo da bude zaključen do kraja godine, može „iz korena“ da ojača srpsku privredu.

Navodeći da je tokom 2021. godine Srbija ostvarila rekordan izvoz u Kinu od skoro milijardu dolara, premijerka je ocenila da bi sa ugovorom o slobodnoj trgovini, izvoz iz Srbije u tu zemlju mogao biti udesetostručen u „jako kratkom roku“, prenosi Beta.

„Mi smo i bez sporazuma o slobodnoj trgovini ostvarili neverovatan nivo trgovinske razmene sa Kinom, samo prošle godine izvoz je bio za 157 odsto veći nego 2020, a u odnosu na pre 10 godina, uvećan je 152 puta. Sa sporazumom o slobodnoj trgovini sa Kinom, samo je nebo granica za našu privredu“, kazala je premijerka u Mladenovcu gde je obišla lokalnu gimnaziju.

Ocenila je da je Vučićeva poseta Kini i njegov peti direktni sastanak sa predsednikom te zemlje Si Đinpingom, pokazatelj uvažavanja koje Peking ima prema Beogradu.

„Izuzetno važna poseta i važni razgovori sa predsednikom Sijem koji je jedan od dva ili tri najvažnija svetska lidera, što je posebna čast za Srbiju“, navela je predsednica vlade.

  • TATJANA

    6.2.2022 #1 Author

    Odlicno za nasu ekonomiju

    Odgovori

  • STRAHINJA

    6.2.2022 #2 Author

    Ima izgleda da ce ovo biti sjajan potez

    Odgovori

  • Milovan94

    6.2.2022 #3 Author

    Pozitivan rezultat Sporazuma je neminovan.

    Odgovori

  • VILENJAK

    6.2.2022 #4 Author

    E ako nam „ona“ tako kaže… 🤒

    Odgovori

  • Dzebac

    7.2.2022 #5 Author

    Mislim da treba biti oprezan kada je Kina u pitanju..
    Nekako mi se čini da svima sve dajemo „na izvolte“ što bi rekli..

    Odgovori

  • ZVE84

    7.2.2022 #6 Author

    Srbija bi trebalo da se pozabavi unutrašnjom ekonomijom i privredom, pomogne iste, a ne da dovlači strane investitore.

    Odgovori

  • Lolek

    19.6.2022 #7 Author

    Si dji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...