iznosio oko 7,67 miliona

Broj otvorenih radnih mesta u SAD manji od očekivanog u julu

SvetVesti

4.9.2024 17:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Broj otvorenih radnih mesta u SAD manji od očekivanog u julu Broj otvorenih radnih mesta u SAD manji od očekivanog u julu
Broj otvorenih radnih mesta u Sjedinjenim Američkim Državama iznosio je oko 7,67 miliona u julu, prema podacima američkog Ministarstva rada objavljenim u sredu. Cifra... Broj otvorenih radnih mesta u SAD manji od očekivanog u julu

Broj otvorenih radnih mesta u Sjedinjenim Američkim Državama iznosio je oko 7,67 miliona u julu, prema podacima američkog Ministarstva rada objavljenim u sredu.

Cifra je bila mnogo niža od tržišnih očekivanja od 8,09 miliona.
 Otvorena radna mesta za jun su revidirana na 7,91 milion sa 8,18 miliona, prenosi Anadolu Agency.

U julu, broj unajmljenih radnika se malo promenio, oko 5,5 miliona i njegova stopa je iznosila 3,5 odsto.


Ukupan broj prekida posla, koji uključuje napuštanje radnog mesta i otpuštanja, porastao je za 336.000 na 5,4 miliona u julu, dok je njegova stopa ostala stabilna na 3,4 odsto.

Oko 3,3 miliona radnika napustilo je posao u najvećoj svetskoj ekonomiji tokom jula, zadržavajući ovu stopu od 2,1 odsto, navodi agencija u saopštenju.

Istraživanje Ministarstva rada meri slobodna radna mesta prikupljanjem podataka od poslodavaca o zapošljavanju, otvaranju radnih mesta, zapošljavanju i napuštanju pozicija.

Tagovi
SAD SVET VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.