BROJ ZARAŽENIH U SVETU PREMAŠIO 13 MILIONA Meksiko prestigao Italiju po broju preminulih, na Floridi zabeležen novi crni rekord

SvetVesti

13.7.2020 10:50 Autor: Marija Jovanović

BROJ ZARAŽENIH U SVETU PREMAŠIO 13 MILIONA Meksiko prestigao Italiju po broju preminulih, na Floridi zabeležen novi crni rekord BROJ ZARAŽENIH U SVETU PREMAŠIO 13 MILIONA Meksiko prestigao Italiju po broju preminulih, na Floridi zabeležen novi crni rekord
U svetu je više od 13 miliona ljudi, tačnije 13.041.728, zaraženo korona virusom, pokazuju podaci sajta Worldometers. Do sada je od posledica korona virusa... BROJ ZARAŽENIH U SVETU PREMAŠIO 13 MILIONA Meksiko prestigao Italiju po broju preminulih, na Floridi zabeležen novi crni rekord

U svetu je više od 13 miliona ljudi, tačnije 13.041.728, zaraženo korona virusom, pokazuju podaci sajta Worldometers. Do sada je od posledica korona virusa preminulo 571.674 ljudi, dok se 7.588.125 izlečilo.

Najteža situacija i dalje je u SAD, gde je korona virusom zaraženo više od 3,4 miliona ljudi, dok je 137.782 preminulo.

Na drugom mestu po broju zaraženih i preminulih je Brazil sa više od 1,8 miliona obolelih i 72.151 smrtnih slučajeva.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Po broju umrlih Meksiko na četvtom mestu

Meksiko je premašio Italiju po broju smrtnih slučajeva od Covid-19 i postao četvrta država na svetu po broju umrlih.

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo zdravlja, u toj zemlji je od posledica korona virusa preminulo 35.006 ljudi.

Tokom poslednje dve nedelje, ukupna smrtnost u Meksiku takođe je pretekla Španiju i Francusku.

U Meksiku je korona virusom zaraženo 299.750 osoba, pokazuju podaci sajta Worldometers. Zdravstvene vlasti navode da je realan broj verovatno značajno veći od prijavljenih slučajeva.

Foto: Tanjug

Na Floridi više od 15.000 novih slučajeva za jedan dan

Na Floridi je u nedelju zabeležen rekordni dnevni porast obolelih sa više od 15.000 novih slučajeva.  Ovim je Florida oborila crni rekord države Njujork sa 12.847 novih slučajeva koliko je zabeleženo 10. aprila, kada je tu bio epicentar američke epidemije.

Ovi podaci premašili su najviši dnevni iznos koji je prijavila bilo koja evropska zemlja tokom vrhunca pandemije.

Da je Florida zemlja, bila bi četvrta na svetu po najnovijim slučajevima dnevno, odmah iza SAD, Brazila i Indije, piše Reuters, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug/ Ministartsvo odbrane/Jovo Mamula

Ovakva situacija primorava državne vlasti da zatvore neke firme i plaže. Da bi se borio protiv epidemije, guverner Floride Ron de Santis naredio je zatvaranje kafića, ali nije uveo obavezno nošenje maske u javnosti.

U Indiji epidemija ne jenjava

Zbog pogoršane epidemiološke situacije vlasti Indije najavile su uvođenje mera karantina u trajanju od nedelju dana u gradu Bangalor na jugu zemlje, prenosi Tanjug pozivajući se na Associated Press.

U Indiji je obolelo 879.487 ljudi, pokazuju podaci sajta Worldometers. Proteklog vikenda, samo u toku jednog dana od posledica korona virusa preminula je 551 osoba. Od početka pandemije preminulo je ukupno 23.194 ljudi.

Foto: Tanjug/AP

Vlasti države Karnataka na jugu Indije odlučile su da u Bangaloru, IT centru zemlje, produže mere karantina na čitavu nedelju počev od utorka. Karantin je u ovom gradu do sada bio na snazi poslednjeg dana u sedmici.

Osim ovog grada, Nju Delhi, Čenaj i Puna beleže veliki porast broja obolelih, a nekoliko država je takođe najavilo uvođenje mera karantina u područjima visokog rizika.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.