rast proizvodnje auto-industrije četiri odsto

Brži pad nemačke industrijske proizvodnje od očekivanog u decembru

EUVesti

7.2.2024 13:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Brži pad nemačke industrijske proizvodnje od očekivanog u decembru Brži pad nemačke industrijske proizvodnje od očekivanog u decembru
Nemačka industrijska proizvodnja pala je za 1,6 odsto na mesečnom nivou u decembru 2023. godine, brže nego od procene tržišne prognoze, prema zvaničnim podacima... Brži pad nemačke industrijske proizvodnje od očekivanog u decembru

Nemačka industrijska proizvodnja pala je za 1,6 odsto na mesečnom nivou u decembru 2023. godine, brže nego od procene tržišne prognoze, prema zvaničnim podacima objavljenim u sredu.

Tržište je procenilo blagi pad od 0,4 odsto u decembru, nakon revidiranih naviše od 0,2 odsto u novembru, prenosi Anadolu Agency.

Smanjenje je uglavnom rezultat značajnog pada u hemijskoj i građevinskoj industriji za 7,6 odsto i 3,4 procenta, respektivno, prema podacima statističkog zavoda Destatisa.

Nasuprot tome, proizvodnja u automobilskom sektoru je značajno porasla za četiri odsto u istom periodu. Na godišnjem nivou, industrijska proizvodnja je u decembru pala za tri odsto.

U 2023. u celini, nemačka industrijska proizvodnja je smanjena za 1,5 procenata u poređenju sa godinom ranije uz manju proizvodnju energije (pad od 15 odsto).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...