BUĐENJE AUTOMOBLISKE INDUSTRIJE U EVROPI Renault radi u Portugalu, Ferrari testira radnike na Covid-19

AutomobiliSvetVesti

15.4.2020 08:37 Autor: Vladimir Jokanović 1

BUĐENJE AUTOMOBLISKE INDUSTRIJE U EVROPI  Renault radi u Portugalu, Ferrari testira radnike na Covid-19 BUĐENJE AUTOMOBLISKE INDUSTRIJE U EVROPI  Renault radi u Portugalu, Ferrari testira radnike na Covid-19
Nekoliko velikih proizvođača automobila otvorilo je ili je najavilo ponovno otvaranje svojih fabrika u Evropi, koje su već mesec dana zatvorene zbog pandemije korona... BUĐENJE AUTOMOBLISKE INDUSTRIJE U EVROPI  Renault radi u Portugalu, Ferrari testira radnike na Covid-19

Nekoliko velikih proizvođača automobila otvorilo je ili je najavilo ponovno otvaranje svojih fabrika u Evropi, koje su već mesec dana zatvorene zbog pandemije korona virusa. Toyota, Renault, Hyundai i Volvo su među onima koji su otvorili ili se spremaju da otvore proizvodne pogone, dok je grupacija Jaguar Land Rover odložila otvaranje.

Sve glavne fabrike automobila u Evropi zatvorene su u martu radi zaštite radnika, zbog naglog pada potražnje i problema u složenim lancima snabdevanja industrije, prenosi Financial Times.

Toyota je saopštila u utorak da planira nastavak proizvodnje u Francuskoj od 22. aprila. Ista kompanija najavila je da će ponovo pokrenuti svoju fabriku u Poljskoj 23. aprila, kao i da će obim proizvodnje u oba pogona biti smanjen. Za najraniji datum početka proizvodnje u Velikoj Britaniji, Turskoj i Češkoj određen je 4. maj.

Volkswagen je u utorak započeo ograničenu proizvodnju automobila marke audi u fabrici u Đeru u Mađarskoj, ali će tek otvoriti svoje glavno proizvodno postrojenje u toj zemlji. Hyundai je ponovo pokrenuo fabriku u Češkoj, ali ne radi punim kapacitetom. Volvo Cars planira da u ponedeljak 20. aprila otvori svoju glavnu fabriku u Torslandi u Švedskoj.

Renault je započeo proizvodnju u Portugalu, a iduće nedelje francuski proizvođač automobila otvoriće svoju fabriku u Rumuniji. Ugovorni proizvođač Magna Star pokrenuo je proizvodnju mercedesa G klase u Austriji, dok je Ferrari, koji je među prvima u Evropi zatvorio proizvodne hale, najavio testiranje na korona virus svih zaposlenih i skori nastavak proizvodnje u Maranelou. Ferrari će obezbediti smeštaj i zdravstvenu zaštitu svim radnicima koji eventualno budu pozitivni na testu.

  • Lolek

    12.4.2022 #1 Author

    Svuda u svetu u razvoju samo se kod nad gasi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...