dodatno unapređenje saradnje dve zemlje

Čadež sa predsednicom kineske kompanije o otvaranju kancelarije PKS u Pekingu

PreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

3.9.2022 12:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 16

Čadež sa predsednicom kineske kompanije o otvaranju kancelarije PKS u Pekingu Čadež sa predsednicom kineske kompanije o otvaranju kancelarije PKS u Pekingu
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednica kineske kompanije YiHai Group Linda Vong (Linda Wang) zajednički su istakli potrebu da PKS u najkraćem... Čadež sa predsednicom kineske kompanije o otvaranju kancelarije PKS u Pekingu

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednica kineske kompanije YiHai Group Linda Vong (Linda Wang) zajednički su istakli potrebu da PKS u najkraćem roku otvori kancelariju u Pekingu, saopšteno je iz PKS.

Tokom sastanka naveli su da će cilj aktivnosti kancelarije u glavnom gradu Kine biti dodatno unapređenje saradnje dve zemlje kao i podrška srpskim kompanijama za pozicioniranje na globalnom kineskom tržištu.

Predsednica „YiHai Group“, koja je pristala da bude počasna predstavnica srpske privrede u Kini, navela je da ta kompanija ima iskustva u poslovanju na srpskom tržištu u sektoru nekretnina i građevinarstva kao i da je „veoma zainteresovana“ za ulaganja u srpsku poljoprivredi i energetiku, posebno u obnovljive izvore energije i proizvodnju solarnih panela. 

Navodeći da Srbija ima „veliki broj investicionih projekata i mogućnosti za ulaganja u obnovljive izvore energije“ kao i da je usvojen moderan pravni okvir koji to omogućava, Čadež je ukazao na podršku Komore kineskoj kompaniji da se poveže sa potencijalnim partnerima u Srbiji, kompanijama i poljoprivrednim proizvođačima, navodi se u saopštenju.

Čadež i Vong su ukazali i na mogućnost saradnje u oblasti razmene znanja i tehnologija, kao i u sektoru obrazovanja, povezivanja sa Poslovnom akademijom PKS i drugim obrazovnim institucijama u Srbiji.

Linda Vong izvršna je potpredsednica Kineske federacije prekomorskih kineskih preduzetnika, potpredsednica Kineskog udruženja za nevladino obrazovanje, specijalna direktorka Kineske nacionalne komisije za UNESCO i predsednica Pekinške fondacije za javno blagostanje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...