Vlada Srbije donela Uredbu

Cene osnovnih namirnica zamrznute još 90 dana

AgrobiznisNovacSrbijaVesti

28.1.2022 19:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Cene osnovnih namirnica zamrznute još 90 dana Cene osnovnih namirnica zamrznute još 90 dana
Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica u cilju dalje zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija... Cene osnovnih namirnica zamrznute još 90 dana

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica u cilju dalje zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena navedenih roba, koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Kako je saopšteno posle sednice, reč je o sledećim namirnicama: šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T- 400 glatko u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ylje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso – but i UXT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti u pakovanju od jednog litra.

Uredbom, koja će se primenjivati u trajanju od 90 dana, ograničavaju se proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo navedenih namirnica, tako da ne prelaze nivo cena tih proizvoda na dan 15. novembra 2021. godine.

Na sednici je usvojen i Program upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022–2031. godine, kojim se utvrđuju strateški ciljevi u ovoj oblasti, omogućava smanjenje štetnog uticaja na životnu sredinu i klimatske promene i omogućava ostvarivanje preduslova za korišćenje otpada u cirkularnoj ekonomiji.

Programom je u narednom periodu predviđeno i usvajanje Akcionog plana za period od 2022. do 2024. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...