Akcije kompanije Michelin prodaju se po ceni nižoj za četiri odsto

Cene sirovina uslovile pad vrednosti akcija proizvođača guma

AutomobiliSvetU fokusuVesti

14.2.2022 17:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Cene sirovina uslovile pad vrednosti akcija proizvođača guma Cene sirovina uslovile pad vrednosti akcija proizvođača guma
Kompanija Michelin i nemački gigant guma Continental AG uskoro objavljuju godišnje rezultate, a firma Goodyear Tire & Rubber je već prošle nedelje objavila izveštaj... Cene sirovina uslovile pad vrednosti akcija proizvođača guma

Kompanija Michelin i nemački gigant guma Continental AG uskoro objavljuju godišnje rezultate, a firma Goodyear Tire & Rubber je već prošle nedelje objavila izveštaj u kome se beleži rast profita u četvrtom kvartalu i povećanje neto prodaje od 42 odsto.

Akcije su kompanije Goodyear su, međutim, pale za više od 27 odsto, nakon što je njen glavni finansijski direktor Daren Vels (Darren Wells) otkrio analitičarima s kojim se troškovima suočava proizvođač guma suočava, piše Capital.com.

U kompaniji su predvideli da bi povećanje cena sirovina Goodyear moglo da košta čak 800 miliona dolara u narednih šest meseci. U to je uključeno sve cena energije do troškova materijala, rada i logistike, koje neprestano rastu.

Akcije japanskog proizvođača Bridgestone beleže pad cena za skoro devet odsto, na 4.789 jena, dok su deonice kompanije Pirelli na ranom trgovanju oslabile 4,5 odsto, na 5,73 evra.

Profit proizvođača guma zavisiće od cena sirovina i robe, odnosno prirodne gume i ulja.

Prošle nedelje akcije kompanije Michelina prodavale su se za više od 152 evra, ali to je bilo pre nego što je Goodyear objavio izveštaj za četvrti kvartal. Deonice kompanije Michelin trenutno se prodaju po ceni nižoj za četiri odsto, odnosno 141,90 evra, a cene akcija Continental AG pale su za 4,33 odsto, na 85,70 evra.

  • FLAME

    14.2.2022 #1 Author

    Mogu da padaju akcije koliko god kad su zauvek najbolje gume na svetu, po meni.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...