Istražuje se korišćenje budžetskog novca

Četrnaest javnih projekata pod lupom državnih revizora

NovacSrbijaVesti

26.5.2021 14:30 Autor: Redakcija Biznis.rs

Četrnaest javnih projekata pod lupom državnih revizora Četrnaest javnih projekata pod lupom državnih revizora
Državna revizorska institucija Srbije započela je 14 revizija svrishodnosti poslovanja. Revizori proveravaju kako je korišćen budžetski novac u zaštiti nepokretnih kulturnih dobara, prevenciji klizišta,... Četrnaest javnih projekata pod lupom državnih revizora

Državna revizorska institucija Srbije započela je 14 revizija svrishodnosti poslovanja. Revizori proveravaju kako je korišćen budžetski novac u zaštiti nepokretnih kulturnih dobara, prevenciji klizišta, uvođenju „esDnevnika“, upravljanju informacionim sistemom lokalne poreske administracije, kakva je efikasnost naplate naknade za odvodnjavanje i rešavanje problema napuštenih životinja.

Takođe, biće urađena revizija upravljanja vađenjem rečnih nanosa iz Drine i kvalitetom vazduha, efikasnost i ekonomičnost postupka centralizovane javne nabavke, zatim kako se troši novac u profesionalnoj rehabilitaciji i podsticanju zapošljavanja osoba sa invaliditetom i zaštiti potrošača u oblasti snabdevanja toplotnom energijom.

Teme revizije svrsishodnosti poslovanja su i unapređenje poslovnog okruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, unapređenje pristupa izvorima finansiranja za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i upravljanje nacionalnim parkovima, prenosi N1.

DRI, osim revizija svrsishodnosti poslovanja, sprovodi i revizije finansijskih izveštaja, revizije pravilnosti poslovanja i kombinovane revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2020. godinu.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.