ČETVRTINA GRAĐANA NE IDE NA LETOVANJE ZBOG KORONE Oko 17 odsto ne ide na odmor zbog nedostatka novca

BiznisSrbijaTurizamVesti

20.7.2020 15:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

ČETVRTINA GRAĐANA NE IDE NA LETOVANJE ZBOG KORONE Oko 17 odsto ne ide na odmor zbog nedostatka novca ČETVRTINA GRAĐANA NE IDE NA LETOVANJE ZBOG KORONE Oko 17 odsto ne ide na odmor zbog nedostatka novca
Ukupno 23 odsto građana Srbije neće ići na odmor ove godine zbog Covid-19, dok 17 odsto neće ići na odmor zbog nedostatka novca, pokazalo... ČETVRTINA GRAĐANA NE IDE NA LETOVANJE ZBOG KORONE Oko 17 odsto ne ide na odmor zbog nedostatka novca

Ukupno 23 odsto građana Srbije neće ići na odmor ove godine zbog Covid-19, dok 17 odsto neće ići na odmor zbog nedostatka novca, pokazalo je istraživanje agencije Demostat sprovedeno od 1-10. jula na uzorku od 3200 ispitanika.

Prema ovom istraživanju, 20 odsto ispitanika svoj odmor želi da provede u Srbiji, dok 12 odsto ispitanika se još uvek nada odmoru u inostranstvu.

Najveći procenat anketiranih muškaraca na prvo mestu stavio je odmor u Srbiji, na drugo da još uvek ne zna da li će na odmor, dok je na trećem mestu kao razlog za ne odlazak na odmor Covid-19, a na četvrtom nedostatak novca. Kod žena, najveći procenat anketiranih ne želi na odmor zbog Covid-19, zatim žele odmor u Srbiji, i kao treće neće ići zbog nedostatka novca.

Analiza po starosnoj strukturi pokazuje da svi punoletni građani na prvo mesto stavljaju odmor u Srbiji, inostranstvo na drugo, dok kao razlog ne odlaska na odmor na prvo mesto kao trazlog iznose pandemiju Covid-19, dok je drugi razlog nedostatak novca, navodi se u istraživanju Demostata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...