Jedna u nizu akvizicija za ovu kompaniju

CIAK Grupa preuzela Sim Impex iz Banja Luke

RegionVesti

30.9.2024 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CIAK Grupa preuzela Sim Impex iz Banja Luke CIAK Grupa preuzela Sim Impex iz Banja Luke
CIAK Grupa preuzela je banjalučki Sim Impex, jednog od vodećih nezavisnih distributera auto-delova (IAM) u Bosni i Hercegovini, objavljeno je na sajtu Zagrebačke berze.... CIAK Grupa preuzela Sim Impex iz Banja Luke

CIAK Grupa preuzela je banjalučki Sim Impex, jednog od vodećih nezavisnih distributera auto-delova (IAM) u Bosni i Hercegovini, objavljeno je na sajtu Zagrebačke berze.

Banjalučka kompanija ima promet veći od 21 milion evra i ima 245 zaposlenih na 33 lokacije širom Bosne i Hercegovine, piše Seebiz.

„Zahvaljujući visoko razvijenom logističkom i distributivnom sistemu, portfoliju od nekoliko hiljada kupaca, asortimanu od preko 120.000 jedinstvenih referenci rezervnih delova i kvalifikovanim zaposlenima, ima snažan potencijal da postane vodeći IAM distributer u Bosni i Hercegovini. S obzirom na osnovnu delatnost CIAK Grupe i njeno prisustvo u Bosni i Hercegovini, Sim Impex je jedan od naših sledećih koraka za konsolidaciju u Južnoj i Istočnoj Evropi. CIAK Grupa želi toplu dobrodošlicu novoj kompaniji i novim članovima tima. Radujemo se daljem zajedničkom poslovnom razvoju, integraciji i sinergiji na nivou CIAK Grupe”, objavila je kompanija na Zagrebačkoj berzi.

Ovo je jedna u nizu akvizicija za ovu kompaniju, koja je prošle godine preuzela slovenačku kompaniju Potokar, dok je 2021. zaključila čak tri akvizicije; kompanije Next Auto iz Podgorice, Trgometal iz Zagreba i Auto Milovanović iz Banja Luke. Takođe, početkom prošle godine ovaj domaći distributer auto-delova preuzeo je i lokalne poslove nemačke kompanije Stahlgruber.

Grupacija CIAK, čiji je većinski akcionar osnivač i predsednik Upravnog odbora Ivan Leko, danas ostvaruje 282 miliona evra konsolidovanih poslovnih prihoda, što je rezultat za 2023. godinu. U odnosu na prethodnu godinu prihodi su povećani za 24 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.