zbog lošeg stanja i neadekvatnog održavanja

CLS: Petina kineskih autobusa u Beogradu „van stroja“

BiznisInfrastrukturaPoslovanjeSrbijaU fokusuVesti

11.8.2022 10:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

CLS: Petina kineskih autobusa u Beogradu „van stroja“ CLS: Petina kineskih autobusa u Beogradu „van stroja“
Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da oko 35 kineskih autobusa marke „Higer“ ne izlazi na beogradske ulice svakog dana, gledajući prosek u... CLS: Petina kineskih autobusa u Beogradu „van stroja“

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da oko 35 kineskih autobusa marke „Higer“ ne izlazi na beogradske ulice svakog dana, gledajući prosek u periodu od realizacije nabavke krajem 2019. godine do danas.

CLS u saopštenju navodi da je to potvrdio izvor iz GSP Beograd, prenosi agencija Beta.

„Imajući u vidu da je pojedinačna cena ovih autobusa bila 204.000 evra sa svim dažbinama, kao i uzimajući u obzir da se samo ove godine izdvaja 2,1 milion evra za njihov servis, ovakav postotak izlaznosti predstavljao bi potpuni debakl ovog posla i gradske politike javnog prevoza“, navodi se u saopštenju.

U pitanju su autobusi koji ne izlaze na ulice usled kvarova, lošeg stanja i neadekvatnog održavanja, rekao je neimenovani izvor iz gradskog prevoznika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...