Transportni gigant iz Francuske namerava da ubrza energetsku tranziciju

CMA CGM pokreće energetski fond od 1,5 milijardi evra

NovacSvetU fokusuVesti

5.9.2022 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CMA CGM pokreće energetski fond od 1,5 milijardi evra CMA CGM pokreće energetski fond od 1,5 milijardi evra
Francuski transportni gigant CMA CGM stvara petogodišnji investicioni fond od 1,5 milijardi evra (1,5 milijardi dolara) sa ciljem da ubrza svoju energetsku tranziciju u... CMA CGM pokreće energetski fond od 1,5 milijardi evra

Francuski transportni gigant CMA CGM stvara petogodišnji investicioni fond od 1,5 milijardi evra (1,5 milijardi dolara) sa ciljem da ubrza svoju energetsku tranziciju u pomorstvu i logistici.

Fond će podržati industrijsku proizvodnju novih goriva i transportna rešenja sa niskim emisijama u svim delatnostima grupe, uključujući pomorski, kopneni i vazdušni transport i lučke i logističke usluge, navodi se u saopštenju koje prenosi Blic Biznis pozivajući se na Reuters.

Među ostalim inicijativama koje su spomenute u nedelju, grupa će, kako se ističe, razviti projekat proizvodnje i utečnjavanja biometana za proizvodnju do 100.000 tona do 2025. godine, sa mogućnošću udvostručenja proizvodnje do 2027. godine.

CMA CGM se takođe osvrnuo na zajednički plan najavljen u junu za partnersku energetsku grupu Engie (ENGIE.PA) u proizvodnji 11.000 tona biometana godišnje u Francuskoj počevši od 2026. godine.

Francuska kompanija CMA CGM, koju privatno kontroliše porodica Sad (Saade), u petak je prijavila da se neto profit u drugom kvartalu više nego udvostručio na 7,6 milijardi dolara, što je takođe premašilo prvi kvartal.

Njen veliki profit podstakao je francusku vladu da ove godine pozove kompaniju da pomogne u ublažavanju inflatornih pritisaka. CMA CGM je odgovorio popustom na cenu isporuke za teret u Francusku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...