izvršni direktor najavio drastično manje troškove banke

Commerzbank smanjuje broj zaposlenih u menadžmentu za 30 odsto

BankeNovacSvetVesti

13.11.2021 10:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Commerzbank smanjuje broj zaposlenih u menadžmentu za 30 odsto Commerzbank smanjuje broj zaposlenih u menadžmentu za 30 odsto
Izvršni direktor Commerzbank Manfred Nof (Manfred Knof) najavio je smanjenje zaposlenih na rukovodećim pozicijama, u drugoj najvećoj nemačkoj banci na berzi, za oko 30... Commerzbank smanjuje broj zaposlenih u menadžmentu za 30 odsto

Izvršni direktor Commerzbank Manfred Nof (Manfred Knof) najavio je smanjenje zaposlenih na rukovodećim pozicijama, u drugoj najvećoj nemačkoj banci na berzi, za oko 30 odsto kao deo svojih planova za novi kurs poslovanja.

Nofov cilj je povezan sa sporazumom sa radničkim savetom kompanije o tome kako da se sprovedu ukidanja radnih mesta koja su prvi put najavljena u februaru, navedeno je u saopštenju u petak, piše Bloomberg.

Nof se pridružio Commerzbanci u januaru i predstavio je sveobuhvatnu strategiju restrukturiranja banke oko mesec dana kasnije, fokusiranu na drastično smanjenje troškova koje uključuje i ukidanje oko 10.000 radnih mesta. Očekivana smanjenja u rukovodećim pozicijama u skladu sa planiranom redukcijom radne snage za trećinu.

Commerzbank nastoji da ukine većinu, ako ne i sva radna mesta kroz dobrovoljni pristanak, kao što su sporazumi o prevremenom penzionisanju i otpremninama.

„Nudimo našim zaposlenima širok spektar instrumenata prikladnih za fazu života u kojoj se nalaze“, rekla je šefica ljudskih resursa Sabine Šmitrot (Sabine Schmittroth) u saopštenju u petak. „Na dobrom smo putu da smanjimo broj zaposlenih što je više moguće na društveno odgovoran način.“

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...