Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom upozorilo

Crna Gora nema dovoljno plaža

BiznisRegionTurizamVesti

25.1.2021 12:44 Autor: Julijana Vincan 0

Crna Gora nema dovoljno plaža Crna Gora nema dovoljno plaža
U narednih pet godina Crnoj Gori će nedostajati minimum 300.000 metara kvadratnih plaža za normalno odvijanje turističke sezone, objavilo je Javno preduzeća za upravljanje... Crna Gora nema dovoljno plaža

U narednih pet godina Crnoj Gori će nedostajati minimum 300.000 metara kvadratnih plaža za normalno odvijanje turističke sezone, objavilo je Javno preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

„Upravljanje plažama i kupalištima, kao bitnim segmentom turističke ponude Crne Gore definisano je kao jedan od prioriteta u radu Javnog preduzeća, koji pored uređenja, opremanja i standardizacije postojećih prirodnih i izgrađenih plaža, obuhvata i izgradnju i uređenje novih kupališta saglasno planskim dokumentima“, poručuju iz crnogorskog JP.

Prema Strategiji održivog upravljanja plažama u Crnoj Gori, koju je izradilo više domaćih i hrvatskih institucija, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je od 2018. godine, kako je navedeno, 36 javnih poziva za zakup obale za izgradnju novih kupališta prema planskim dokumentima.

Foto: Pixabay.com

„Postupak javnog raspisa, osim uredne planske dokumentacije, podrazumeva saglasnosti lokalnih samouprava, nadležnih institucija, a zatim resornih ministarstava i, u konačnom, Vlade Crne Gore“, navedeno je u saopštenju.

Iz Morskog dobra naglašavaju da paralelno rade na obezbeđivanju značajnih sredstava preko međunarodnih fondova, „kako bi se maksimalno uspešno realizovali projekti revitalizacije pet javnih plaža (Mogren, Pržno, Petrovac, Sutomore, Žukotrlica), od kojih je samo za Sutomore i Žukotrlicu neophodno obezbediti oko 13 miliona evra“, prenosi podgorička Pobjeda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...