CRNA GORA OTVORILA GRANICE SA SRBIJOM Za naše građane i dalje obavezan test ili karantin od 14 dana

IzdvajamoRegionSrbijaVesti

1.6.2020 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

CRNA GORA OTVORILA GRANICE SA SRBIJOM Za naše građane i dalje obavezan test ili karantin od 14 dana CRNA GORA OTVORILA GRANICE SA SRBIJOM Za naše građane i dalje obavezan test ili karantin od 14 dana
Crna Gora je od ponoći između nedelje i ponedeljka otvorila sve granice sa susednim državama među kojima je i Srbija ali na spisku država... CRNA GORA OTVORILA GRANICE SA SRBIJOM Za naše građane i dalje obavezan test ili karantin od 14 dana

Crna Gora je od ponoći između nedelje i ponedeljka otvorila sve granice sa susednim državama među kojima je i Srbija ali na spisku država čiji građani mogu da uđu u zemlju bez karantina ili PSR testova na korona virus nema naše zemlje.

Otvoreni su svi putni granični prelazi prema susednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja korona virusa, ali ostaje na snazi mera da u karantin ne idu samo građani država gde je stopa potvrđenih aktivnih slučajeva korona virusa manja od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika.

U ponoć su otvoreni do sada zatvoreni granični prelazi sa Srbijom: Ranče – Jabuka na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje, Vuče – Godovo na putnom pravcu Rožaje – Tutin i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja – Priboj, prenosi RTCG.

Iz crnogorske Vlade je u nedelju saopšteno da će se na tim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijati u skladu sa važećim merama NKT, dakle i sa merom kojom je propisano da se prilikom ulaska u Crnu Goru mera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom koji ulaze iz država sa stopom potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije korona virusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Crnogorska vlada u nedelju uveče je ažurirala spisak zemalja, na kojem je 131 država, a na listi od nedelje uveče više nisu Severna Makedonija i Irska u kojima je, nakon u nedelju stopa obolelih porasla, saopštio je u nedelju uveče crnogorski Institut za javno zdravlje.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

  • NikolaB

    1.6.2020 #1 Author

    nadam se da ce i ove mere ukinuti do jula meseca

    Odgovori

  • Maja

    1.6.2020 #2 Author

    Kako stroge mere za nas komsije….Sto tako ??Dobro da su nam i dozvolili ulazak ,provuci cemo se kroz iglene usi ovaj put

    Odgovori

  • GocaBG

    1.6.2020 #3 Author

    Ali od jula da ne vaze,da moze da se ode na more…

    Odgovori

  • Ivan

    1.6.2020 #5 Author

    U Grčku treba ici

    Odgovori

  • GINKO

    15.7.2022 #6 Author

    Ovo je više nego strasno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...