Do kraja godine Libiji će biti plaćeno četiri miliona dolara

Crna Gora vraća dug još iz vremena SFRJ

RegionVesti

18.10.2022 08:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Crna Gora vraća dug još iz vremena SFRJ Crna Gora vraća dug još iz vremena SFRJ
Libija je reprogramirala otplatu duga koji prema njoj imaju Crna Gora, Sejšeli i Nikaragva. Dug Crne Gore prema Libiji datira još iz vremena SFRJ.... Crna Gora vraća dug još iz vremena SFRJ

Libija je reprogramirala otplatu duga koji prema njoj imaju Crna Gora, Sejšeli i Nikaragva. Dug Crne Gore prema Libiji datira još iz vremena SFRJ.

Reprogram je dogovoren na različitim sastancima koje je održao libijski ministar finansija Kaled Mabruk (Khaled Al-Mabrouk Abdullah), tokom njegovog učešća na godišnjim sastancima (10-16. oktobar) Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu.

Crna Gora je potpisala sporazum o nagodbi da otplati svoj kredit od četiri miliona dolara pre kraja ove godine, piše RTCG.

Ministarstvo je saopštilo da je Nikaragva reprogramirala svoj dug Libiji u jednakim polugodišnjim ratama. Sejšeli treba da otplate svoj zajam od 4,5 miliona dolara u roku od najviše godinu dana.

Podsetimo, ministar finansija Aleksandar Damjanović je za „Glas Amerike“ rekao da je imao priliku da sa ministrom finansija Libije dogovori da Crna Gora vrati dug koji je ostao iz bivšeg duga SFRJ.

„Imao sam priliku da sa ministrom finansija Libije konačno dogovorim da Crna Gora vrati dug koji je ostao iz bivšeg duga SFRJ, već dvadesetak i kusur godina. To je dobar znak gde pokazujemo i prema državama koje nisu samo EU i koje nisu samo uslovno rečeno kontekst gde je Crna Gora, da smo kredibilni i da na taj način širimo dobar glas o našoj zemlji. Da Crna Gora plaća svoje dugove“, istakao je Damjanović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...