Ulaganje od 100 miliona evra

Delta Holding stvara regionalnog džina u online trgovini

Firme u fokusuHi-techLifestyleSrbijaU fokusuVesti

29.1.2021 09:56 Autor: Julijana Vincan 0

Delta Holding stvara regionalnog džina u online trgovini Delta Holding stvara regionalnog džina u online trgovini
U 2020. godini članice Delta Holdinga poslovale su uspešno i ostvarile su operativni profit pre oporezivanja i amortizacije (EBITDA) od 46,5 miliona evra, 7,5... Delta Holding stvara regionalnog džina u online trgovini

U 2020. godini članice Delta Holdinga poslovale su uspešno i ostvarile su operativni profit pre oporezivanja i amortizacije (EBITDA) od 46,5 miliona evra, 7,5 odsto više nego godinu dana ranije.

„Povećanje EBITDA, potvrđuje da kompanija uspešno operativno posluje, odnosno, da je imala izuzetno dobar menadžment u situaciji koja je ozbiljno uzdrmala celokupnu svetsku ekonomiju. Za nas je ovo veoma bitan podatak, jer poznato je da banke i konsultantske kuće upravo prema EBITDA procenjuju kvalitet kompanija“, izjavila je potpredsednica za ekonomiju i finansije Delta Holdinga, Milka Vojvodić.

Kako je Delta objavila, u planu je da se u narednim godinama nastavi veliki investicioni ciklus, pretežno u oblasti nekretnina, ukupne vrednosti oko 500 miliona evra. Novost u 2021. godini je i ulazak kompanije u jedan potpuno novi biznis – online trgovinu.

Foto: Delta Holding

Kao se navodi, Delta je uveliko u razvoju e-commerce platforme, pod imenom Ananas, koja će biti aktivna već u prvoj polovini ove godine. Odlikovaće je izuzetno veliki asortiman robe, saradnja sa najvećim dobavljačima, ali i potpuno novo korisničko iskustvo. Investicija u Ananas u narednih pet godina iznosiće 100 miliona evra.

„Sa finansijskom snagom i investitorskim iskustvom koje ima Delta, uvereni smo da možemo da stvorimo regionalnog džina u online trgovini. Ananas će korisnicima ponuditi nešto na šta nisu navikli u domaćoj trgovini, a što imaju samo najveći globalni trgovci poput Amazona ili AliExpressa. Na samom početku pokrićemo tržište Srbije, ali sa namerom da vrlo brzo budemo prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, plus Albanija“, istakla je potpredsednica Delte za strategiju i razvoj, Marija Desivojević Cvetković.

Navršiće se tačno 30 godina od osnivanja Delta Holdinga 4. februara. Za tri decenije kompanija je od prodaje biznisa ostvarila prihod od 2,5 milijarde evra i taj novac je, kako je naglašeno, reinvestirala u Srbiji i zemljama regiona.

DELTA HOLDING DOO BEOGRAD

Vladimira Popovića 6, 11000 BEOGRAD-NOVI BEOGRAD, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
6.976.183,92 (2019)
Broj zaposlenih:
157 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...