brzi stadlerov voz juriće od 200 kilometara na sat novim šinama

Deonica pruge Beograd-Novi Sad biće završena do februara 2022. godine

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

30.10.2021 12:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Deonica pruge Beograd-Novi Sad biće završena do februara 2022. godine Deonica pruge Beograd-Novi Sad biće završena do februara 2022. godine
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Miomirović izjavio je u subotu da je teško opisati kako je Srbija prešla put od železnice, kao simbola... Deonica pruge Beograd-Novi Sad biće završena do februara 2022. godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Miomirović izjavio je u subotu da je teško opisati kako je Srbija prešla put od železnice, kao simbola propadanja, do prvog brzog voza koji će ići 200 kilometara na sat.

Momirović je o Stadlerovom brzom vozu koji je u petak predat Srbiji, rekao da je to nešto potpuno novo u našoj železničkoj perspektivi, najbolji voz koji postoji u Evropi – „mercedes na pruzi“, prenosi Tanjug.

Naveo je da je to voz koji će imati 317 sedišta, dve klase, prvi u našoj zemlji koji je dostupan za osobe sa invaliditetom i koji će omogućiti da se od Beograda do Novog Sada stiže za 30 minuta.

Ukazao je da će brzi voz potpuno promeniti komunikaciju između dva najveća grada u Srbiji i da će približiti Beograd i Novi Sad.

Momirović je naveo da se u Srbiji trenutno projektuje i gradi više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica i dodao da je pruga Beograd-Novi Sad deo brze pruge Beograd-Budimpešta.

Deonica do Novog Sada biće završena u februaru, a radovi od Novog Sada do Subotice počeće za mesec dana.

Cena karte na relaciji Beograd – Novi Sad trebalo bi da bude hiljadu dinara, Momirović je dodao da je cena stvar poslovne politike i da će postojati paketi, tako da će oni koji budu često koristili prugu imati popuste.

Ukazao je da je cilj da vozovi budu popunjeni i da se ide ka tome da voz bude prevozno sredstvo za srednju klasu.

Ministar je naveo da je četvoro mašinovođa koji će voziti brze vozove poslato na obuku u Švajcarsku.

  • Tina

    30.10.2021 #1 Author

    Bas lepo, osim do Novog Sada, brzo cemo stici I do Budimpeste

    Odgovori

  • Gojko

    30.10.2021 #2 Author

    Znaci mesecni trosak za nas koji radimo na relaciji Beograd-Novi Sad ce biti ni manje ni vise 24000 dinara ?! A da ne pominjem da BG Centar prokop stanica u centru nije u centru i da to znaci dodatne troskove..
    Bas lepo.

    Odgovori

  • GocaBG

    30.10.2021 #3 Author

    Sjajno…

    Odgovori

  • Lolek

    10.3.2022 #4 Author

    Recenonuradjeno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...