Podsticaj za ostvarenje postavljenih ciljeva

Deutsche Bank imenovala novog direktora za krizne situacije

BankeEUNovacSvetVesti

22.11.2021 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Deutsche Bank imenovala novog direktora za krizne situacije Deutsche Bank imenovala novog direktora za krizne situacije
Samo dva dana nakon što je izabrala novog šefa Nadzornog odbora, Deutsche banka imenovala je i vođu tima za krizne situacije, kompletirajući na taj... Deutsche Bank imenovala novog direktora za krizne situacije

Samo dva dana nakon što je izabrala novog šefa Nadzornog odbora, Deutsche banka imenovala je i vođu tima za krizne situacije, kompletirajući na taj način dve najbitnije fukncije.

Olivije Vinjeron (Olivier Vigneron) će zameniti bivšeg direktora za krizne situacije Stjuarta Luisa (Stuart Lewis), navedeno je u saopštenju banke, preneo je Bloomberg. U istom saopštenju je navedeno i da će u petak za funkciju predsedavajućeg biti predložen bivši izvršni direktor Aegon NV Aleksandar Vajndatsa (Alexander Wynaendts), koji će zameniti sadašnjeg predsednika Pola Ahlajtnera (Paul Achleitner).

Luis je još prošle godine najavio svoju odluku da napusti banku, dok će Vinjeron na njegovu funkciju stupiti u martu sledeće godine.

„Drago mi je što je nadzorni odbor rešio otvorena pitanja koja se tiču rukovodstva banke. Ova jasna podela funkcija nam daje podsticaj ka ostvarenju naših ciljeva i održivoj profitabilnosti“, rekao je izvršni direktor Kristijan Zeving (Christian Sewing).

Inače, ova imenovanja dolaze u poslednjoj godini svebuhvatnog plana makroekonomske aktivnosti iz 2019. godine, podseća Bloomberg.

Odlazeći Luis je član upravnog odbora Deutsche banke sa najdužim stažom, koji traje više od devet godina, međutim, on je na meti tužilaca zbog navodne umešanosti u arbitražnim transakcijama dividendi koje su nanele štete nemačkim poreskim obveznicima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...