Dejvid Markus planira da se posveti novim projektima

Direktor finansijsko-tehnološkog sektora napušta Facebook

LifestyleVesti

1.12.2021 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Direktor finansijsko-tehnološkog sektora napušta Facebook Direktor finansijsko-tehnološkog sektora napušta Facebook
Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru kompanije Facebook Dejvid Markus (David Markus) saopštio je da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na... Direktor finansijsko-tehnološkog sektora napušta Facebook

Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru kompanije Facebook Dejvid Markus (David Markus) saopštio je da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na novom projektu.

Markus je u kompaniji Facebook bio zadužen za razvijanje kriptovalute poznatu kao diem i aplikaciju za digitalni novčanik pod nazivom New, te njegov odlazak donosi brojne izazove za finansijsko-tehničku jedinicu kompanije, navodi Reuters.

Izvršni direktor Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) zahvalio se Markusu zbog doprinosa razvoju diema i drugim velikim razvojnim projektima kompanije.

“Ne bismo imali tako veliki zamah sa diemom bez vašeg rukovodstva i zahvalan sam što ste od kompanije Meta napravili mesto gde pravimo velika ulaganja”, poručio je Zakerberg.

Markus se pridružio Facebooku iz kompanije PayPal 2014. godine, a pre nego što je prešao na rad na finansijskim alatima, vodio je Facebook messanger.

Kompanija Facebook, koja je prošlog meseca promenila korporativno ime u Meta, smanjila je globalne planove za diem, projekat ranije poznat kao libra, nakon zabrinutosti regulatora da bi servis mogao da dobije previše kontrole nad novčanim sistemom, omogući kriminal i naruši privatnost korisnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...