Novi udarac za nemačku autoindustriju na Dalekom istoku

Direktor marketinga Volkswagena proteran iz Kine

SvetVesti

23.10.2024 10:43 Autor: Vladimir Jokanović 1

Direktor marketinga Volkswagena proteran iz Kine Direktor marketinga Volkswagena proteran iz Kine
Visoki rukovodilac nemačkog automobilskog giganta Volkswagen u Kini Johen Sengpije (Jochen Sengpiehl) proteran je iz zemlje nakon što je navodno bio pozitivan na drogu... Direktor marketinga Volkswagena proteran iz Kine

Visoki rukovodilac nemačkog automobilskog giganta Volkswagen u Kini Johen Sengpije (Jochen Sengpiehl) proteran je iz zemlje nakon što je navodno bio pozitivan na drogu po povratku sa odmora na Tajlandu, potvrdili su nemački zvaničnici.

Prema izveštajima nemačkih medija, kineski zvaničnici tvrde da su u njegovoj krvi otkrili tragove kanabisa i kokaina po njegovom povratku sa Tajlanda. On je uhapšen i zadržan, a nakon višečasovnog ispitivanja, zatvoren, prenosi South China Morning Post.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je „svesno slučaja“ i da je njihova ambasada u Pekingu „u redovnom kontaktu sa dotičnom osobom i njegovom porodicom, kao i sa lokalnim vlastima“.

Prema navodima nemačkog tabloida Bild, Sengpije je proveo u pritvoru više od 10 dana pre nego što su VW i nemački diplomatski zvaničnici uspeli da ga oslobode, ali je odmah morao da napusti Kinu. Kompanija Volkswagen je odbila da komentariše slučaj.

Kina ima izuzetno stroge zakone o narkoticima, odnosno nultu toleranciju. Iako je marihuana dekriminalizovana na Tajlandu 2022. godine, vlada je ove godine delimično povukla ovu odluku, a nova zabrana se očekuje.

Sengpije ima više od 50 godina i imao je funkciju glavnog direktora kompanije VW za marketing u Kini od avgusta 2022, prema njegovom LinkedIn profilu. Pre toga, bio je šef marketinga za čitavu Volkswagen grupu od 10 brendova, sa sedištem u Nemačkoj.

Ovaj slučaj dodatno otežava situaciju za Volkswagen u Kini, koja je tradicionalno jedno od njegovih najvažnijih tržišta, ali na kojem ubrzano gubi tlo pred domaćim konkurentima, posebno u oblasti električnih vozila.

  • SABRINA

    23.10.2024 #1 Author

    Dotični gospodin se „malo“ opustio na Tajlandu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.