u narednih godinu dana sve toplane u srbiji moći će da pređu na gas

Do kraja 2022. godine Beograd će u potpunosti biti gasifikovan

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

14.8.2021 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Do kraja 2022. godine Beograd će u potpunosti biti gasifikovan Do kraja 2022. godine Beograd će u potpunosti biti gasifikovan
Generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović, izjavio je u petak uveče da će do kraja 2022. godine Beograd u potpunosti biti gasifikovan, dok će... Do kraja 2022. godine Beograd će u potpunosti biti gasifikovan

Generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović, izjavio je u petak uveče da će do kraja 2022. godine Beograd u potpunosti biti gasifikovan, dok će za gasifikaciju cele Srbije biti potrebno pet do sedam godina.

„Nešto možda nećemo raditi klasičnom gasifikacijom, možda je lakše sa trejlerima, to su kamioni što voze gas i tamo pune boce, da ne idemo baš skroz u ruralna područja jer je to veoma skupo i slabo isplativo“, rekao je Bajatović Tanjugu.

Bajatović ističe da će u narednih godinu dana sve toplane u Srbiji moći će da pređu na gas.

„To nije mala stvar“, istakao je Bajatović i dodao da su u Beogradu sve toplane, osim jedne, priključene na gas.

Naveo je da će zakonom biti omogućeno da oni koji imaju nelegalne objekte, a prijavili su se za legalizaciju, uz pisane dokaze da nisu na velikim infrastrukturnim objektima moći da zahtevaju priključke za gas.

Istakao je da će gasni priključak koštati 780 evra sa PDV-om u dinarskoj protivvrednosti na tri godine što je, dodao je, oko 20 evra mesečna rata.

Bajatović je, između ostalog, rekao da je plan da do kraja godine, ako bude bilo moguće, da u Srbiji bude 30, 35 hiljada priključaka na gas čime će, dodao je, ukupan broj potrošača biti povećan za oko deset odsto.

JP SRBIJAGAS NOVI SAD

Bulevar oslobođenja 69, Novi Sad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
778.591.531,57 ( 2020)
Broj zaposlenih:
( 2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...