VUČIĆ I MAKRON RAZGOVARALI O IZGRADNJI BEOGRADSKOG METROA

Do kraja godine počinju radovi, prve dve linije gradiće se paralelno

EUSrbijaVesti

1.2.2021 17:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Do kraja godine počinju radovi, prve dve linije gradiće se paralelno Do kraja godine počinju radovi, prve dve linije gradiće se paralelno
Bilateralni odnosi i ekonomska saradnja bili su tema razgovora predsednika Srbije i Francuske Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona u Parizu, pri čemu je metro... Do kraja godine počinju radovi, prve dve linije gradiće se paralelno

Bilateralni odnosi i ekonomska saradnja bili su tema razgovora predsednika Srbije i Francuske Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona u Parizu, pri čemu je metro bio važna tema.

Do kraja godine krećemo sa građevinskim radovima na prvoj liniji Beogradskog metroa, koja će spajati pet opština, od najudaljenijih delova Zvezdare, preko Palilule do Čukarice, rekao je Vučić posle razgovora.

Foto: Printscreen

On je dodao da će se paralelno raditi i na drugoj liniji metroa, od Mirijeva, preko Slavije i Beograda na vodi, pa mosta na Savi do stadiona u Zemunu.

Predsednik Srbije je rekao i da je planirana i treća linija koja bi išla od bloka 71, preko centra Novog Beograda do centra starog grada, a dodaje i da je planirano da sve metro linije budu uvezane sa brzim vozom.

Predsednik je rekao i da će građani moći da biraju tri od šest ponuđenih rešenja francuskih stručnjaka za vozove koji će ići beogradskim metroom.

„Treba od šest ideja da se izaberu tri kako treba da izgledaju vozovi za metro. Tako da će Beograđani sami da biraju, to jest glasaće kakve vozove hoće da vide u metrou“, naveo je Vučić.

Foto: Tanjug/AP

„Prva linija metroa očekujemo da bude gotova pre kraja 2027. ili početkom 2028, a nadam se da će druga linija biti gotova do 2030“, rekao je Vučić i dodao da bi to bio veliki uspeh, koji bi Beograd postavio u centar regiona.

„Pričali smo i o Vansiju, Šnajderu u Novom Sadu i drugim projektima i vojnotehničkoj saradnji, i verujem da ću tokom sledeće posete Markona moći više da govorim o tome, kao i o daljem jačanju našeg vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, kao i o drugim detaljima“, rekao je Vučić.

Foto: Printscreen

„Makron dolazi u septembru ili oktobru u Srbiju“, najavio je Vučić, dodajući da će to biti velika poseta.

„Imaćemo mnogo ugovora da potpisujemo, uveren sam da ćemo napraviti veliki rezultat u odnosima između Srbije i Francuske, u korist građana Srbije“, rekao je srpski predsednik.

Poslednji put, Makron je u Srbiji boravio u julu 2019. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...