Asfaltiran prvi kilometar

Do kraja sledeće godine u funkciji 11 kilometara Severne obilaznice oko Kragujevca

InfrastrukturaSrbijaVesti

2.9.2024 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Do kraja sledeće godine u funkciji 11 kilometara Severne obilaznice oko Kragujevca Do kraja sledeće godine u funkciji 11 kilometara Severne obilaznice oko Kragujevca
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potvrdio je da je u toku asfaltiranje prvog kilometra Severne obilaznice oko Kragujevca, a tokom posete radovima... Do kraja sledeće godine u funkciji 11 kilometara Severne obilaznice oko Kragujevca

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potvrdio je da je u toku asfaltiranje prvog kilometra Severne obilaznice oko Kragujevca, a tokom posete radovima rekao je da se očekuje da će deonica od petlje Jovanovac do petlje Petrovac biti u funkciji do sredine sledeće godine.

Da bi obilaznica bila u pravoj funkciji neophodno je da se završe radovi sve do petlje Topola, a kako su ministra Vesića informisali gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i predstavnici firme koja gradi obilaznicu Srbija auto-put, plan je da do kraja sledeće godine prvih 11 kilometara obilaznice bude u funkciji, saopštilo je ministarstvo.

Vesić je zahvalio kompaniji Srbija auto-put na kvalitetu i brzini radova.

„Ugovor je stupio na snagu krajem prošle godine i imali su godinu dana za projektovanje i tri godine za izvođenje, a već posle devet meseci imamo prvi asfalt. U pitanju je jedna od najboljih domaćih kompanija“, rekao je Vesić i dodao da to ima poseban značaj za Kragujevac jer se industrijska zona nalazi u prvih pet i po kilometara, pa će na taj način biti omogućen dolazak novih investitora za Kragujevac – a to znači više radnih mesta i bolji život.

Kako je rečeno, kada je u pitanju Sobovica i izgradnja pruge, ona se investira iz budžeta Republike Srbije.

Zbog industrijske zone važno je da pruga bude završena, a i započet je i projekat rekonstrukcije pruge Kragujevac-Kraljevo koja će biti rekonstruisana za brzine od 120 kilometara na sat i to će doneti nove investicije.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić ocenio je „da su sada svi mogli da se uvere“ kako se brzo radi Severna obilaznica i brza saobraćajnica koja Kragujevac povezuje sa Čačkom i da je to strateški važan put koji povezuje auto-put Beograd-Niš, a s druge strane i priključak na Moravski koridor.

Dašić je istakao i da će obilaznica, kada bude gotova, doprineti da se rastereti „težak saobraćaj“ kroz grad, kao i da će se otvoriti mnoge druge lokacije, pa će se Kragujevac drugačije i brže razvijati, ne samo finansijski već i sa strateškog aspekta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.