mogu da konkurišu podjednako proizvodna i uslužna preduzeća

Dodela subvencija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

BiznisBolji posaoVesti

2.2.2022 10:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Dodela subvencija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom Dodela subvencija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je danas Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu... Dodela subvencija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je danas Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2022. godini.

Sredstva u iznosu od 60 miliona dinara dodeljuju se preduzećima za podršku razvoju konkurentnosti refundacijom troškova neposredno povezanih sa delatnošću preduzeća i odobrenim programima za sprovođenje mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije.

Svim preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom omogućeno je učešće na konkursu, bez obzira da li u okviru svog poslovanja obavljaju proizvodnu ili uslužnu delatnost.

„Dodelom sredstva po ovom javnom pozivu doprinosi se smanjenju troškova poslovanja i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom, a osnovni kriterijumi za raspodelu sredstava su plaćeni repromaterijal, potrošni, pomoćni, kancelarijski materijal i plaćene pretplate za digitalne alate/licence, u zavisnosti od delatnosti preduzeća, ostvareni rezultati poslovanja i broj osoba sa invaliditetom koje su zaposlene u ovim preduzećima“, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

U Srbiji posluje 63 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ona posluju na tržišnom principu i zapošljavaju više od 50 odsto osoba sa invaliditetom u odnosu na ukupan broj zaposlenih.

  • ACIKA

    2.2.2022 #1 Author

    Postoje mnogi poslovi koji ljudi sa invaliditetom mogu da rade ako imaju uslove da sami udju u kancelariju sa kolicima ili drugim pomagalima. Poslodavci ih retko zaposljavaju zbog toga sto moraju da jedan toalet potpuno renoviraju ili naprave samo za osobe sa invaliditetom ali to ne treba da bude problem.

    Odgovori

  • Milovan94

    2.2.2022 #2 Author

    Izuzetno me raduju ovakve vesti.

    Odgovori

  • TATJANA

    2.2.2022 #3 Author

    Dobra inicijativa

    Odgovori

  • VILENJAK

    2.2.2022 #4 Author

    Baš zbog posebnih uslova koje poslodavac mora da obezbedi osobama sa invaliditetom, treba ih stimulisati i finansijski podržati.

    Odgovori

  • Maša

    3.2.2022 #5 Author

    Lepe vesti, treba im dati vetar u ledja za ovakve stvari!

    Odgovori

  • IVAN

    27.11.2022 #6 Author

    Treba im pomoci i mnogo uraditi da im se omoguce bolji uslovi na poslu a i u zivotu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...