DOMAĆI TURISTI UBLAŽAVAJU NEGATIVNE REZULTATE TURISTIČE SEZONE U SRBIJI Naše banje najpopularnije

BiznisSrbijaTurizamVesti

2.12.2020 11:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DOMAĆI TURISTI UBLAŽAVAJU NEGATIVNE REZULTATE TURISTIČE SEZONE U SRBIJI Naše banje najpopularnije DOMAĆI TURISTI UBLAŽAVAJU NEGATIVNE REZULTATE TURISTIČE SEZONE U SRBIJI Naše banje najpopularnije
Domaći turisti su u oktobru najviše putovali u srpske banje i to njih više od 45 hiljada što je za šest odsto više nego... DOMAĆI TURISTI UBLAŽAVAJU NEGATIVNE REZULTATE TURISTIČE SEZONE U SRBIJI Naše banje najpopularnije

Domaći turisti su u oktobru najviše putovali u srpske banje i to njih više od 45 hiljada što je za šest odsto više nego u oktobru prošle godine, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije (TOS).

Kada su u pitanju strani turisti, do pogoršanja epidemiološke situacije, broj noćenja koja su ostvarili u Srbiji je bio u blagom porastu, pa je tako smanjen negativan procenat ukupno ostvarenih noćenja stranih turista sa –76 odsto u septembru na –66 odsto u oktobru, u odnosu na iste mesece prošle godine.

Kako se ističe, domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u oktobru najviše bili zainteresovani za banjska, pa potom za planinska mesta i gradove – Sokobanju, Vrnjačku Banju, Zlatibor, Beograd i Novi Sad. Destinacije koje beleže veći ukupan broj turista u prvih 10 meseci 2020. godine u odnosu na isti period prošle godine su Stara planina. Banja Vrdnik i Divčibare.

TURIZAM, ETNO SELO
Foto: Tanjug

TOS ističe da su strani turisti, zbog još limitiranih uslova za putovanje, ostvarili nešto više od 125 hiljada noćenja u oktobru. Najviše noćenja u oktobru mesecu ostvarili su turisti iz Izraela i to za 119 odsto više nego u oktobru prošle godine (a tada nisu imali ograničenje svoje zemlje za putovanje), Turske, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Crne Gore.

TOS naglašava da statistički podaci od januara do oktobra pokazuju da je u prvih deset meseci ove godine u Republici Srbiji boravilo ukupno 1.633.000 turista, što je za 48 odsto manje u odnosu na period januar-oktobar 2019. godine), od čega je domaćih bilo 1.235.000, što je za 22 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je stranih turista bilo oko 397.000, što je manje za 75 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...