talentovana harfistkinja Zoja Đorđević nastavlja školovanje u Norveškoj

Donatorski koncert u Beogradskoj filharmoniji

KulturaLifestyleSrbijaVesti

8.6.2022 18:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Donatorski koncert u Beogradskoj filharmoniji Donatorski koncert u Beogradskoj filharmoniji
Servis za razvoj kulture i umetnosti Multikultivator, koji već više od 12 godina sistematično pruža podršku i jedinstvene prilike za stručno usavršavanje mladih muzičara... Donatorski koncert u Beogradskoj filharmoniji

Servis za razvoj kulture i umetnosti Multikultivator, koji već više od 12 godina sistematično pruža podršku i jedinstvene prilike za stručno usavršavanje mladih muzičara iz Srbije u inostranstvu, organizuje donatorski koncert The Strings of Desire izuzetno talentovane harfistkinje Zoje Đorđević u sali Beogradske filharmonije 15. juna. 

Devetnaestogodišnja muzičarka ove godine započinje studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi čuvene profesorke Izabel Peran (Isabelle Perrin). Tokom proteklih 10 godina nagrađivana je na brojnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu kao solista i kao član kamernog ansambla.

Zoja Đorđević je nosilac Vukove diplome u dve srednje škole, a u muzičkoj školi Stanković je proglašena za đaka generacije. Pored redovnog muzičkog školovanja, nije propustila nijednu priliku za dodatno profesionalno usavršavanje sa profesionalcima iz Srbije i inostranstva.

Prvi solistički koncert održala je sa 14 godina u velikoj sali Doma omladine Beograda. Samostalno, sa kamernim sastavima ili bendom nastupala je u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, konaku Kneginje Ljubice, Domu omladine Beograda, galeriji KCB, na Mikser festivalu, u Super dotu, na Međunarodnom festivalu harfe u Beogradu, a pripala joj je i čast da otvori koncert dueta Ketrin Finč i Sekou Keita (Catrin Finch & Sekou Keita) 2019. godine u Beogradu. Prošle godine Zoja Đorđević je nastupila na zvaničnoj proslavi rođendana kraljice Elizabete II u rezidenciji ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu.

„Zoja je veoma iskusna mlada harfistkinja sa sjajnom tehnikom i divnom muzikalnošću. Ona pokazuje veliku zrelost i muzičko razumevanje. Bila sam impresionirana standardom njenog nastupa i prepoznala sam u njoj značajan talenat“, istakla je čuvena Ketrin Finč. 

Pored kompozicija i aranžmana za solo harfu, na koncertu u Beogradskoj filharmoniji pripremljena su i dva dueta: Zoji će se pridružiti vođa violončelista Beogradske filharmonije Aleksandar Latković i alumnista Berkli koledža (Berklee College of Music) Andrija Gavrilović na flighorni.  

Ulaznice za koncert dostupne su po cenama od 2.500, 6.000, 12.000 i 25.000 dinara. Sav prihod ostvaren prodajom ulaznica namenjen je za pokrivanje troškova studija Zoje Đorđević u Norveškoj.

Donatorski koncert The Strings Of Desire podržali su Super dot, Fondacija Dobar Glas, UTI, Isis, Alma Quatro, Baltasar vinoteka, 2Immersive4U, Watchroom, McDonald’s, Studio Crater i Tickets.rs. 

  • MARKO7

    8.6.2022 #1 Author

    Ovo je jedan zaista lep gest sa njihove strane….

    Odgovori

  • Boba3

    8.6.2022 #2 Author

    Zaista prelep dogadjaj i svaka cast

    Odgovori

  • TATJANA

    8.6.2022 #3 Author

    Stvarno za svaku pohvalu

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    9.6.2022 #4 Author

    Divna priča o mladoj talentovan devojci. Nije mi jasno samo kako država ne stipendise bogato ovakav talenat nego devojka mora da skuplja novac koncertom sa basnoslovno skupim kartama. Sramota za državu.

    Odgovori

    • VERA

      9.6.2022 #5 Author

      Potpuno se slazem. Da je srece da ju je drzava stipendirala.

      Odgovori

    • GOCA BG

      1.7.2022 #6 Author

      Slazem se…

      Odgovori

  • TINA

    12.6.2022 #7 Author

    Lep nacin da se zaradi za skolovanje

    Odgovori

  • DASHA

    2.12.2023 #8 Author

    Neka bude vise ovakvih desavanja.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...