Industrijski indeks od početka godine porastao 18 odsto

Dow Jones dostigao najviši nivo u istoriji

BerzaNovacVesti

3.11.2021 10:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dow Jones dostigao najviši nivo u istoriji Dow Jones dostigao najviši nivo u istoriji
Indeksi Njujorške berze nastavljaju da nižu rekordne vrednosti uoči očekivane odluke Federalnih rezervi (FED) o pooštravanju monetarne politike, pošto su snažni korporativni izveštaji o... Dow Jones dostigao najviši nivo u istoriji

Indeksi Njujorške berze nastavljaju da nižu rekordne vrednosti uoči očekivane odluke Federalnih rezervi (FED) o pooštravanju monetarne politike, pošto su snažni korporativni izveštaji o zaradama podstakli optimizam investitora.

Industrijski indeks Dow Jones prvi put u istoriji zaključen je na nivou iznad 36.000 poena. On je porastao za 138,79 poena, odnosno 0,4 odsto, na 36.052,63 boda. Indeks S&P 500 je ojačao za 0,3 odsto, pa je sada na 4.630,65 poena, dostižući takođe najviši nivo svih vremena, piše Tanjug, pozivajući se na CNBC.

Tehnološki indeks Nasdaq Composite napredovao je za 0,3 odsto na 15.649,60 poena.

Ovo je treći uzastopni dan da sva tri glavna indeksa na Wall Street-u završavaju trgovanje sa novim rekordnim vrednostima.

Vredno pomena je i to da je indeks Russell 2000, referentni pokazatelj kapitalizacije malih preduzeća, takođe blago porastao i završio trgovanje na najvišoj koti otkako je ustanovljen.

Od početka godine do danas, Dow Jones je porastao za 18 odsto. Ovaj indeks je prvi put ustanovljen 1896. godine, pri čemu je u indeksnoj korpi bilo samo desetak kompanija. Indeksna korpa je proširena 1928. godine na 30 firmi, koliko broji i danas.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...