Krizni štab preporučio Vladi dodatno ublažavanje mera u borbi protiv korona virusa

Dozvoljene mature, svadbe, odlazak na stadione, produženo radno vreme ugostiteljima…

SrbijaVesti

14.6.2021 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Dozvoljene mature, svadbe, odlazak na stadione, produženo radno vreme ugostiteljima… Dozvoljene mature, svadbe, odlazak na stadione, produženo radno vreme ugostiteljima…
Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku o novom popuštanju mera koja se odnosi na produženje radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih... Dozvoljene mature, svadbe, odlazak na stadione, produženo radno vreme ugostiteljima…

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku o novom popuštanju mera koja se odnosi na produženje radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata. Omogućeno je i prisustvo publike na sportskim takmičenjima, a povećan je i broj građana koji mogu da se okupljaju na otvorenom ili u zatvorenom prostoru do 500 osoba.

Krizni štab je odobrio i relaksirao mere vezane za rekreativnu nastavu i ekskurzije za osnovce, srednjoškolce i studente.

Krizni štab je zato Vladi preporučio relaksaciju mera u sledećim oblastima:

1) Sve prodavnice mogu da rade u redovnom radnom vremenu od 00 do 24 sata, nema više ograničenja rada objekata. Ali, sve mora biti organizovano u potpunostiu skladu sa svim dosadašnjim preventivnim merama (obavezna distanca, nošenje maski, dezinfekcija)

2) Ugostiteljski objekti – novi vid relaksacije mera je vezan za radno vreme i mogućnost žive svirke. Svi ugostiteljski objekti na otvorenom mogu da rade neograničeno. Radno vreme objekata u zatvorenom prostoru produžava se do 01 sat iza ponoći, uz nastavak primene svih protivepidemijskih mera. U ugostiteljskim objektima odobreno je i puštanje ili izvođenje muzike i posle 18 časova.

3) Sportski događaji – preporuka je da se relaksiraju mere vezane za sportske događaje i da se dozvoli prisustvo publike na stadionima, na svim sportskim događajima i to sa kapacitetom – na otvorenuim terenima do 50 odsto kapaciteta, a u zatvorenim prostorijama do 30 odsto kapaciteta.

4) Povećanje broja okupljenih građana – dogovor je da se dozvoli okupljanje i u otvorenom i na zatvorenom prostoru do 500 ljudi.  Svi koji planiraju okupljanja više od 500 ljudi, moraju da poseduju posebnu dozvolu Kriznog štaba.

5) Proslave mature – maturske svečanosti su dozvoljene, uz uslov da se u zatvorenom ne može okupiti više od 500 ljudi. Relaksacija mera se odnosi i na rekreativnu nastavu za osnovce, srednjoškolce i studente, te će biti moguće i ekskurzije u okviru vananastavnih aktivnosti, ali uz saglasnost resornih ministarstava.

  • GocaBG

    14.6.2021 #1 Author

    Raduje me vracanje i neke normalne tokove zivota,a sa druge strane sta ce biti rezultat svega ovog…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...