DRAMATIČAN RAST BROJA ZARAŽENIH U REGIONU U Hrvatskoj prvi put trocifren broj novoobolelih za 24 sata, u BIH čak 310

IzdvajamoRegionVesti

10.7.2020 15:48 Autor: Ljiljana Begović 1

DRAMATIČAN RAST BROJA ZARAŽENIH U REGIONU U Hrvatskoj prvi put trocifren broj novoobolelih za 24 sata, u BIH čak 310 DRAMATIČAN RAST BROJA ZARAŽENIH U REGIONU U Hrvatskoj prvi put trocifren broj novoobolelih za 24 sata, u BIH čak 310
U Hrvatskoj je za poslednja 24 sata registrovano 116 novoobolelih od korona virusa. To je najviše od početka epidemije. Ujedno, to je i prvi... DRAMATIČAN RAST BROJA ZARAŽENIH U REGIONU U Hrvatskoj prvi put trocifren broj novoobolelih za 24 sata, u BIH čak 310

U Hrvatskoj je za poslednja 24 sata registrovano 116 novoobolelih od korona virusa. To je najviše od početka epidemije. Ujedno, to je i prvi put da je broj novoobolelih trocifren.

Ministar zdravlja Vili Beroš najavio je uvođenje strožijih mera. “Uvešćemo strožije kriterijume za ulazak u Hrvatsku,  to će biti ili samoizolacija od 14 dana ili kraća samoizolacija uz obavezno testiranje”, rekao je, Beroš prenosi Index.hr. On je dodao i kako će preporučiti nošenje maski u nekim delatnostima poput trgovina ili ugostiteljstva. Od početka epidemije u Hrvatskoj, ukupno su zaražene 3.532, od kojih je 117 preminulo, a 2.377 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4.608 osoba.

U Sloveniji, od 1.793 testiranih na korona virus, 17 je zaraženo, što predstavlja blagi porast u odnosu na prethodni dan , kada je bilo 13 novih slučajeva. Kriva jeste u porastu, ali su registrovane dnevne fluktuacije, rekla je  Nuška Čakš Jager iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Slovenije, prenosi Tanjug. Do sada je u Sloveniji potvrđeno 1.793 slučajeva zaraze, a preminulo je 111 osoba.

Hitan sastanak Slovenačkog i Hrvatskog premijera zbog pogoršanja epidemiološke situacije

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Sloveniji i Hrvatskoj, sastaju se 10. jula u popodnevnim časovima premijeri ove dve zemlje. Pitanje suzbijanja novih zaraza i epidemiološki standardi biće jedno od pitanja na sastanku, koji će u Otočcu na Krki održati Janez Janša i Andrej Plenković, potvrdio je na konferenciji za novinare u Ljubljani portparol slovenačke vlade za Covid-19 Jelko Kacin. On je naglasio da bi dve zemlje trebalo da usklade standarde za sprečavanje širenja zaraze, naročito tokom turističke sezone i da će pokušati da dođu do „dogovora“, za koji kaže da je „moguć“, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug/AP

BiH, Crna Gora i Makedonija beleže svakodnevni rast novoobolelih

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata registrovano 310 novozaraženih korona virusom, u Federaciji BiH 196 i u Republici Srpskoj 114. Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo. Od početka epidemije u BiH je zabeleženo 6.086 osoba zaraženih korona virusom, umrlo je 214 pacijenata, oporavilo se 2.815.

U Crnoj Gori raste broj zaraženih korona virusom. Po poslednjim informacijama novoobolelo je 59 osoba, preminula je jedna, dok je ukupan broj aktivnih slučajeva 680. U Opštoj bolnici u Beranama kažu da su još četiri pacijenta životno ugrožena, prenose Vijesti. U Crnoj Gori zabeleženo je 1.019 slučajeva zaraze korona virusom, preminulo je 19, dok se izlečilo 320 pacijenata.

U Severnoj Makedoniji trenutno je hospitalizovano 412 osoba pozitivnih na Covid-19. Čak 166 novih slučajeva zabeleženo je za poslednja 24 časa. Ukupno 92 pacijenta hospitalizovano je na Klinici za zarazne bolesti, od kojih je 62 na podršci kiseonikom, dok nijedan nije na respiratornoj mašini, piše Nova Makedonija. Ukupan broj dijagnostikovanih slučajeva od početka epidemije u Severnoj Makedoniji  je 7.572, oporavljenih pacijenata je 3.624, a broj smrtnih slučajeva je 362.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...