DRASTIČAN PAD BROJA TURISTA U Herceg Novom 87, na barskoj rivijeri 80 odsto manje nego lane

BiznisRegionTurizamVesti

16.8.2020 09:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

DRASTIČAN PAD BROJA TURISTA U Herceg Novom 87, na barskoj rivijeri 80 odsto manje nego lane DRASTIČAN PAD BROJA TURISTA U Herceg Novom 87, na barskoj rivijeri 80 odsto manje nego lane
Barska i hercegnovska rivijera beleže drastičan pad broja turista u odnosu na prošlogodišnju letnju sezonu, pokazuju novi podaci. Na barskoj rivijeri boravi 2.000 turista,... DRASTIČAN PAD BROJA TURISTA U Herceg Novom 87, na barskoj rivijeri 80 odsto manje nego lane

Barska i hercegnovska rivijera beleže drastičan pad broja turista u odnosu na prošlogodišnju letnju sezonu, pokazuju novi podaci.

Na barskoj rivijeri boravi 2.000 turista, što predstavlja pad od 80 odsto u odnosu na prošlu godinu.

U Herceg Novom trenutno boravi oko 4.630 turista, što je 87 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Turistička organizacija tog grada.

Međutim, turistički radnici očekuju da će nakon popravljanja epidemiološke situacije u zemljama u okruženju i otvaranja granica doći do značajnijeg priliva gostiju, prenosi Tanjug izveštaj RTCG.

O lošoj turističkoj sezoni na barskoj rivijeri najbolje svedoči primer Sutomora, gde su svi hoteli zatvoreni, osim Sea Forta i Del Media.

“Opcija odustajanja u ovom trenutku, bez obzira na situaciju, nije bila u razmatranju. Uspeli smo da zadržimo sve zaposlene”, rekla je menadžerka hotela Del Medio Tijana Obradović.

Foto: Pixabay.com

U hotelu Sea Fort kažu da je popunjenost samo deset odsto i da sve nade polažu u otvaranje granica, pa da će makar postsezonu uspeti da realizuju kako su planirali.

U Herceg Novom, od ukupnog broja turista, stranaca je 3.840 , a domaćih gostiju 792.

U domaćinstvima boravi 3.280 gostiju, a u hotelima 1,36 hiljada, dok u auto-kampovima i hostelima nema prijavljenih turista.

  • FRUIT04

    15.2.2022 #1 Author

    Kad stoji u mestu, nista ne menjuju ne ulazu u beton ploca plazu. Mozda I treba da ostane jedan Grad onakav kakav je bio I 90 godina

    Odgovori

  • Lija

    1.10.2023 #2 Author

    Pa kad su im lezaljke 20e

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...