SpaceX planira još tri lansiranja do kraja meseca

Druga misija Falcon 9 letelice u 2022. godini zakazana za 13. januar

Hi-techLifestyleSvetVesti

11.1.2022 20:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Druga misija Falcon 9 letelice u 2022. godini zakazana za 13. januar Druga misija Falcon 9 letelice u 2022. godini zakazana za 13. januar
Prvi let SpaceX letelice po imenu Falcon 9, koja nosi 49 Starlink satelita, dogodio se prošle nedelje, a kako izgleda, kompanija Ilona Maska (Elon... Druga misija Falcon 9 letelice u 2022. godini zakazana za 13. januar

Prvi let SpaceX letelice po imenu Falcon 9, koja nosi 49 Starlink satelita, dogodio se prošle nedelje, a kako izgleda, kompanija Ilona Maska (Elon Musk) u 2022. godini nastaviće sa ubrzanim lansiranjem raketa. 

Sledeći let rakete Falcon 9 zakazan je za 13. januar, a do kraja meseca očekuju se još tri misije.

Osim toga, kompanija beleži napredak kada su u pitanju pripreme za test letove Starship letelice. 

Kako se navodi na portalu TechCrunch.com, ovonedeljno testiranje lansirnog tornja pokazalo je kako će njegovi robotski ekstremiteti funkcionisati pri podizanju Starship letelice na vrh Super Heavy Booster-a, koji će omogućiti dovoljno energije da lansira letelicu u svemir.

U zavisnosti od toga kada kompanija SpaceX dobije dozvole, pokretanje lansirnog tornja za testiranje u orbiti moglo bi se dogoditi u martu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...