Nova runda finansiranja omogućiće platformi za trgovce i investitore da proširi ponudu

Društvena mreža Stocktwits prikupila 30 miliona dolara

BerzaFirme u fokusuInvesticijeNovacPoslovanjePreduzetnikSvetU fokusuVesti

16.12.2021 19:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Društvena mreža Stocktwits prikupila 30 miliona dolara Društvena mreža Stocktwits prikupila 30 miliona dolara
Društvena platforma za trgovce i investitore Stocktwits prikupila je 30 miliona dolara u rundi finansiranja koju je pokrenula kompanija Alameda Research Ventures. Zahvaljujući maniji... Društvena mreža Stocktwits prikupila 30 miliona dolara

Društvena platforma za trgovce i investitore Stocktwits prikupila je 30 miliona dolara u rundi finansiranja koju je pokrenula kompanija Alameda Research Ventures.

Zahvaljujući maniji nastaloj zbog akcija u vidu mimova, korisnička baza platforme porasla je za 50 odsto, do šest miliona klijenata, od kojih jedan milion čine aktivni korisnici, izjavio je generalni direktor kompanije Stocktwits Riši Kana (Rishi Khanna).

Prema navodima osobe upućene u poslovanje kompanije, Stocktwits sada vredi 210 miliona dolara, piše Bloomberg.

Ova firma sa sedištem u Njujorku osnovana je 2008. godine i jedan je od pionira kada su u pitanju keštagovi (cashtag), kombinacije znaka dolara i simbola tikera, kao što je $AMZN.

Nedavno, platforma Stocktwits je predstavila novu opciju koja korisnicima omogućava da svoje naloge integrišu u brokerske kuće kao što su Robinhood Markets Inc., Fidelity, TD Ameritrade i E*trade, preko fintech startapa Plaid, navodi Kana.

Nova runda finansiranja omogućiće kompaniji Stocktwits da proširi ponudu. Rukovodioci firme već vode razgovore o kriptovalutama, a planiraju da prošire poslovanje i na NFT i kolekcionarske tokene, kao i da se predstave na međunarodnom tržištu.

Platforma uključuje deonice iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, a cilj je širenje poslovanja u Indiji, kao i izlazak na berze u Australiji, Velikoj Britaniji, Brazilu i Meksiku.

Kako navodi Kana, konkurentske kompanije kao što su Discord, Twitter i Reddit bave se deljenjem informacija u opštem smislu, dok je Stocktwit fokusiran na pojedinačne hartije od vrednosti. Kana se nada da će u proširenu ponudu kompanije biti uključeni i transkripti zarada i određeni alat koji će biti korisni za investitore.

U finansiranju kompanije učestvovale su kompanije poput Times Bridge, produžene ruke Times grupe iz Indije, kao i firme True Ventires, Foundry Group, FFVC i Social Leverage.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...