mup doneo odluku

Država propisala najvišu cenu tehničkog pregleda od 6.020 dinara

SrbijaU fokusuVesti

4.2.2022 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Država propisala najvišu cenu tehničkog pregleda od 6.020 dinara Država propisala najvišu cenu tehničkog pregleda od 6.020 dinara
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u petak da je na sednici Vlade Srbije doneta Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila, kojom se određuje... Država propisala najvišu cenu tehničkog pregleda od 6.020 dinara

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u petak da je na sednici Vlade Srbije doneta Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila, kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke jeste stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa i time će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima.

Tako, najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa PDV-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara.

Kada se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara, navodi se u saopštenju.

  • DANIJELA

    4.2.2022 #1 Author

    Svakako je vazno da se cena tehnickog pregleda vozila stavi u odredjeni okvir da ne bi bilo velikih varijacija na isu.

    Odgovori

  • NATI29

    5.2.2022 #2 Author

    A pored poskupljenja su uveli i kontrole obaveznih sitnica bez kojih ne moze da se registruju kola

    Odgovori

  • Lolek

    5.2.2022 #3 Author

    Poskupelo sve

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    9.2.2022 #4 Author

    Nisu normalni više. Čerupanje građana!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...