premijerka srbije najavila sastanak sa predstavnicima kompanije Avia Prime

Država rešava problem JAT tehnike

SrbijaVesti

31.7.2021 14:07 Autor: Miljan Paunović

Država rešava problem JAT tehnike Država rešava problem JAT tehnike
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u subotu da će uskoro imati sastanak sa predstavnicima kompanije Avia Prime, vlasnikom JAT tehnike koja je izgubila... Država rešava problem JAT tehnike

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u subotu da će uskoro imati sastanak sa predstavnicima kompanije Avia Prime, vlasnikom JAT tehnike koja je izgubila sertifikat za održavanje aviona koji lete iznad Evrope.

Sindikat JAT tehnike zbog gubitka sertifikata zahteva raskid ugovora sa tom kompanijom, a premijerka je kazala da veruje da će sve biti u redu i da može da se sastane i sa predstavnicima tog sindikata.

„Avia Prime je jedna od najboljih kompanija u Evropi. Imaću uskoro sastanak sa njima, mogu da se sastanem i sa sindikatima, verujem da će sve biti u najboljem redu“, rekla je premijerka u Beogradu odgovarajući na pitanja novinara o tom zahtevu i da li ima osnova za raskid ugovora, prenosi Tanjug.

Brnabić je dodala da je JAT tehnika godinama propadala, a da se u ovom trenutku razgovara o izgradnji dodatne piste kako bi, kaže, mogli da servisiraju širokotrupne avione.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...