DRŽAVLJANI SRBIJE MOGU DA UĐU U ZEMLJU BEZ OGRANIČENJA Za to im je potreban negativan PCR test

IzdvajamoSrbijaVesti

14.5.2020 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

DRŽAVLJANI SRBIJE MOGU DA UĐU U ZEMLJU BEZ OGRANIČENJA Za to im je potreban negativan PCR test DRŽAVLJANI SRBIJE MOGU DA UĐU U ZEMLJU BEZ OGRANIČENJA Za to im je potreban negativan PCR test
Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata,... DRŽAVLJANI SRBIJE MOGU DA UĐU U ZEMLJU BEZ OGRANIČENJA Za to im je potreban negativan PCR test

Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata, odlučila je Vlada Srbije na sednici održanoj u četvrtak.

Vlada Republike Srbije donela je na sednici Izmenu odluke o protokolu ulaska državljana Srbije u zemlju, u skladu sa epidemiološkom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

„Ukoliko državljanin Srbije bez urađenog testa uđe u zemlju, u obavezi je da 14 dana provede u samoizolaciji. U periodu samoizolacije imaju mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju“, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Vlada je takođe usvojila i Izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

Kako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, Vlada je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati.

Imajući u vidu činjenicu da je preporuka lekara da se i dalje nosi lična zaštitna oprema, Vlada je ovom odlukom obezbedila da se cena ove opreme ne povećava, piše na sajtu.

  • Marko

    15.5.2020 #1 Author

    M alo će to teže funkcionisati u praksi, ulaz-izlaz iz zemlje i sl.

    Odgovori

  • Dragana N

    15.5.2020 #2 Author

    dobro je da se i dalje kontroliše ulaz u zemlju i potpuno fer da se ljudi u toku 14 dana samoizolacije mogu testirati ako su negativni da ne sede kući bespotrebno. Što se tiče odluke da se cene ne dižu odličan potez.

    Odgovori

  • Snežana

    15.5.2020 #3 Author

    Zdravlje je svakako na prvom mestu.

    Odgovori

  • Tatjana

    15.5.2020 #5 Author

    Ne dopadaju mi se najavljene cene testiranja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...