bruto iznos od 103,44 dinara po akciji

Dunav osiguranje isplatilo akcionarima dividende iz prošlogodišnje dobiti

NovacSrbijaVesti

8.7.2022 12:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Dunav osiguranje isplatilo akcionarima dividende iz prošlogodišnje dobiti Dunav osiguranje isplatilo akcionarima dividende iz prošlogodišnje dobiti
Najveća domaća osiguravajuća kompanija Dunav osiguranje isplatila je akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti, koju je krajem aprila izglasala Skupština akcionara, saopštila je u petak... Dunav osiguranje isplatilo akcionarima dividende iz prošlogodišnje dobiti

Najveća domaća osiguravajuća kompanija Dunav osiguranje isplatila je akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti, koju je krajem aprila izglasala Skupština akcionara, saopštila je u petak brokerska kuća Momentum Securities. 

Akcionarima je pripao bruto iznos od 103,44 dinara po akciji u odnosu na prošlogodišnjih 359,63 dinara, kada je čitav profit podeljen akcionarima. Vlasnicima akcija je isplaćeno 1,57 milijardi dinara, što predstavlja polovinu ostvarenog dobitka iz segmenta neživotnog osiguranja, prenosi Beta.

Kao dan dividende utvrđen je 28. april tekuće godine.

Akcije Dunava proteklih dana na Beogradskoj berzi oporavile su se na 1.400 dinara, ali se i dalje nalaze duboko ispod nivoa gde su bile pre nego što su podeljene besplatne akcije radnicima. Od sredine aprila kada je intezivirano trgovanje ovim akcijama izgubile su na vrednosti oko 48 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...