EBRD ĆE PODRŽATI MINI ŠENGEN Inicijativa koja otvara vrata regiona za nove investicije, ocenila Nesl

RegionSrbijaVesti

5.10.2020 10:43 Autor: Ljiljana Begović 0

EBRD ĆE PODRŽATI MINI ŠENGEN Inicijativa koja otvara vrata regiona za nove investicije, ocenila Nesl EBRD ĆE PODRŽATI MINI ŠENGEN Inicijativa koja otvara vrata regiona za nove investicije, ocenila Nesl
Inicijativa „mini-Šengen“ može doprineti ekonomskoj integraciji regiona, rekla je Šefica Kanclearije Evropske banke za obnovu i razvoj Manuela Nesl ( Manuela Naessl), dodajuči da... EBRD ĆE PODRŽATI MINI ŠENGEN Inicijativa koja otvara vrata regiona za nove investicije, ocenila Nesl

Inicijativa „mini-Šengen“ može doprineti ekonomskoj integraciji regiona, rekla je Šefica Kanclearije Evropske banke za obnovu i razvoj Manuela Nesl ( Manuela Naessl), dodajuči da će Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pružiti pomoć ovoj i sličnim inicijativama.

„Ova inicijativa stvorila bi veći ekonomski prostor, a time i više prilika za investitore, preduzetnike i radnike iz svih zemalja regiona“, rekla je Nesl.

Projekat „mini-Šengen“ bi, uz druge inicijative poput Višegodišnjeg akcionog plana za reginalnu ekonomsku zonu, otvorio vrata regiona za nove investicije.

„Ključ u ovim inicijativama je da se postave sveobuhvatni, ali realistični ciljevi i da se fokusira na implementaciju. Transparentni proces nadzora koji bi bio pod kontrolom javnosti pomogao bi da se stvori zamah u reformama“, navela je ona.

Evropska banka za obnovu i razvoj
Foto: EBRD

Nesl podseća, da je EU obezbedila ukupno 750 miliona evra makrofinansijske pomoći zemljama zapadnog Balkana. Inače, EBRD je vodeći finansijer za mnoge projekte koji su predviđeni novim ekonomskim investicionim planom EU za zapadni Balkan.

„Ovo su realne investicije čija implmentacija može započeti unutar dve do tri godine. Ovaj projekat će doprineti regionalnoj povezanosti i ekonomskoj saradnji na zapadnom Balkanu“, navela je Manuela Nesl.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...