podrška u uspostavljanju kreditno-garantnog fonda

EBRD do sada uložila 704 miliona evra u Crnu Goru

RegionVesti

6.4.2022 12:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

EBRD do sada uložila 704 miliona evra u Crnu Goru EBRD do sada uložila 704 miliona evra u Crnu Goru
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) uložila je do sada 704 miliona evra u Crnu Goru u 76 projekata, saopštio je šef kancelarije... EBRD do sada uložila 704 miliona evra u Crnu Goru

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) uložila je do sada 704 miliona evra u Crnu Goru u 76 projekata, saopštio je šef kancelarije te institucije u Podgorici, Remon Zakaria.

On je kazao da je banka 2020. godine imala niz odobrenih operacija, ali obično se govori o 30 do 50 miliona finansiranja na godišnjem nivou.

„Takođe, 69 odsto odlazi na održivost infrastrukturnih investicija, odnosno industriju, trgovinu, agrobiznis i transport. EBRD je finansirala vetroelektanu Krnovo, koja je bila prvi privatni projekat te vrste u zemlji“, rekao je Zakaria na prezentaciji EBRD izveštaja o tranziciji za prošlu i ovu godinu, prenosi Mina.

Zakaria je kazao da EBRD ima partnerski odnos sa finansijskim institucijama, u nameri da zajedno kreiraju proizvode u sektoru malih i srednjih preduzeća i zelenih biznisa. „Radimo sa velikim kompanijama i pokušavamo da im pomognemo u tranziciji prema određenm ciljevima, pomažući im da razviju svoje poslovanje u Crnoj Gori“, precizirao je Zakaria.

On je kazao da EBRD ima aktivnosti u vezi sa razvojem javnih politika, pogotovo kroz pomoć MSP sektoru, kao i sa davanjem podrške uspostavljanju Kreditno-garantnog fonda.

„Aktivno smo uključeni u izradu studije izvodljivosti za unapređenje širokopojasne infrastrukture, s namerom da podržimo Crnu Goru da investira u ovaj aspekt infrastrukture“, dodao je Zakaria.

  • Bella

    6.4.2022 #1 Author

    Znaci i njima finansijska injekicija

    Odgovori

  • GOCA BG

    6.4.2022 #2 Author

    Samo neka ulazu u CG…

    Odgovori

  • SANJA

    7.4.2022 #3 Author

    Steta sto ta ulaganja niko od mestana ne oseca,dosta ih je osteceno rokom korone,sto se tice mediterana a opet na severu se oduvek tesko zivelo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...