Mogućnosti za partnerstvo su velike

Ekonomska saradnja Srbije i Slovačke – nove investicije i kompanije

BiznisBolji posaoEUInvesticijeU fokusuVesti

10.11.2021 08:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ekonomska saradnja Srbije i Slovačke – nove investicije i kompanije Ekonomska saradnja Srbije i Slovačke – nove investicije i kompanije
U Bratislavi zaseda komisija za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke. Jubilarnoj, desetoj sednici i poslovnom forumu prisustvuju srpski privrednici i ministarka privrede. Trgovinska razmena... Ekonomska saradnja Srbije i Slovačke – nove investicije i kompanije

U Bratislavi zaseda komisija za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke. Jubilarnoj, desetoj sednici i poslovnom forumu prisustvuju srpski privrednici i ministarka privrede.

Trgovinska razmena između Srbije i Slovačke se u poslednjih deset godina kreće od 350 do 640 miliona evra. Istovremeno, u Srbiji je registrovano 317 kompanija čiji su osnivači iz Slovačke.

Mogućnosti su mnogo veće, kako kroz investicije, tako i kroz osnivanje zajedničkih kompanija i izlazak na treće tržište što su ministarka Anđelka Atanasković i njen slovački kolega Rihard Sulik postavili kao zajednički zadatak, prenosi Radio televizija Srbije.

„Poznato je da smo na prvom mestu trenutno po položaju za investitore, a i po rastu BDP-a koji je isto prvi u Evropi i mislim da imamo šta da ponudimo njihovim privrednicima koji su vrlo zainteresovani za saradnju, neki za proširenje, a neki za novo otvaranje“, ističe ministarka privrede Anđelka Atanasković.

U Ambasadi Srbije u Slovačkoj održan je prijem za slovačke investitore koje je ministarka Atanasković upoznala sa reformama, ulaganjima u infrastrukturu i poboljšanje privrednog ambijenta, a predstavnike Udruženja Srba u toj zemlji da Srbija brine o svojim građanima, gde god da su.

Ministarka je Slovačkoj zahvalila na iskrenom prijateljstvu i podršci teritorijalnom integritetu i evropskom putu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...