ELON MASK POSTAO NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU Prestigao Bezosa na rang listi multimilijardera

SvetVesti

8.1.2021 12:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ELON MASK POSTAO NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU Prestigao Bezosa na rang listi multimilijardera ELON MASK POSTAO NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU Prestigao Bezosa na rang listi multimilijardera
Elon Mask (Elon Musk), osnivač kompanije Tesla, postao je najbogatija osoba na svetu jer je prestigao do sada vodećeg Džefa Bezosa.   Kako se navodi,... ELON MASK POSTAO NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU Prestigao Bezosa na rang listi multimilijardera

Elon Mask (Elon Musk), osnivač kompanije Tesla, postao je najbogatija osoba na svetu jer je prestigao do sada vodećeg Džefa Bezosa.  

Kako se navodi, rast vrednosti akcija kompanije Tesle povećao je bogatstvo Maska na 190 milijardi dolara, dok bogatstvo vlasnika Amazona Džefa Bezosa trenutno iznosi 187 milijardi dolara, piše CNN Business. 

Vrednost Maskove kompanije za električne automobile Tesla porasla je ove godine i prvi put je dostigla tržišnu vrednost od 700 milijardi dolara.

To kompaniju čini vrednijom od kompanija Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM i Ford zajedno.

Na vest da je postao najbogatiji čovek na svetu Mask je na Tviteru napisao: „Čudan osećaj.“

Prema pisanju svetskih medija, Elon Mask je tokom 2020. godine ostvario najveći profit i najviše uvećao svoje bogatstvo, prema procenama za više od 100 milijardi dolara.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...